Panforte

 

Sastojci:

  • 100 g suhih smokava
  • 100 g mješavine kandiranih korica
  • 50 g kandiranih višanja
  • 100 g oguljenih badema
  • 100 g oraha
  • 50 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 50 g brašna
  • 25 g kakaa
  • 1 žličica mljevenog cimeta

Priprema:

  • Sušeno voće po potrebi očistite, a zatim ga narežite na podjednake komadiće. Bademe, orahe i lješnjake krupno nasjeckajte.
  • Šećer pomiješajte s nektarom od agave (ili ječmenim ili rižinim sladom) pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Kad zakipi, kuhajte 2 minute kako biste dobili gust sirup.
  • Pomiješajte suho voće i nasjeckane orašaste plodove, brašno, kakao i začine. Umiješajte sirup i dobro promiješajte.
  • Stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta.
  • Ostavite da se hladi u kalupu 15 minuta pa izvadite i do kraja hladite na rešetki.

Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia

 

Pročitajte i:

Zdrave palačinke

Sastojci: šalica bio bijelog ili bezglutenskog brašna za kolače, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat…

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...