Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.

Sastojci

  • 400 g jabuka
  • 100 g piškota
  • 200 ml soka od jabuka
  • 50 ml calvados likera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prutića cimeta
  • 40 g nasjeckanih badema
  • 3 velike žlice (na vrh) šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • mljeveni cimet badem u listićima

Priprema

1.Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 žlice šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.

2.Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.

3.Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.

4.Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.

5.Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.

6.Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u hladnjaku dva sata prije posluživanja.

Tekst: I. Š.

Foto: Profimedia