Pitate se kakva bi to mogla biti lažna mađarica? Radi se o finom čokoladnom kolaču u kojem dominira keks, a koji se napravi dok ste rekli keks! Iako izgledom baš i ne liči na pravu mađaricu, ukusom je skoro kao njen brat blizanac. Jeste li već negdje probali lažnu mađaricu?
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 800 ml vode
- 5 žlica šećera
- 250 g maslaca
- 1 kg keksa
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks.
2. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti.
3. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.
4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača.
5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.
Tekst: I.T.
Izvor: yumama.com
Foto: Profimedia
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja
Kourtney Kardashian popila je svoje majčino mlijeko jer se osjećala bolesno: Je li to sigurno?