Keksi s kremom od lješnjaka

Sastojci:

  • 100 g maslaca, sobne temperature
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g namaza od lješnjaka
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g čokolade narezane na kockice

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslac kremasto smiksajte, oko 1 min, pa dodajte šećer i miksajte još 3 minute.
  2. Smanjite brzinu i dodajte jaje, a kad se ono umiksa, umiješajte i namaz od lješnjaka. U drugoj, manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. Dodajte smjesi od maslaca i miksajte malom brzinom dok se sve ne poveže, a zatim povećajte brzinu i miksajte tek toliko da smjesa postane glatka.
  4. Umiješajte kockice čokolade. Smjesu okruglom žličicom stavljajte na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite na 180 stupnjeva 6-7 minuta. Kekse ostavite da se hlade na limu oko 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku.

Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia

Pročitajte i:

Zdrave palačinke

Sastojci: šalica bio bijelog ili bezglutenskog brašna za kolače, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat…

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...