Uživajte u pravoj čokoladnoj fantaziji

Sastojci


8 jaja


20 dag šećera


4 žlice brašna


1 prašak za pecivo


250 g maslaca


60 dag čokolade za kuhanje


1 l vrhnja za šlag




Priprema


Biskvit


Na pari otopite 20 dag čokolade te dodajte maslac. Odvojeno zamutite žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno izmiksajte. U tu smjesu dodajte otopljenu čokoladu i maslac.


Od bjelanaca napravite snijeg i polako dodavajte prvoj smjesi (ne miksati!!!). Kad ste dobili jednoličnu smjesu stavite je u kalup koji ste ranije namazali maslacem. Stavite u već zagrijanu pećnicu. Pecite 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva.



Krema


1 l vrhnja za šlag stavite u posudu da se grije, dodajte preostalu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješajte na vatri dok ne uzavrije i nastavite miješati tako još minutu do dvije. Kad se krema malo ohladi prelijte po biskvitu te stavite u hladnjak. U hladnjaku mora stajati najmanje 12 sati da se krema stvrdne. Nakon toga uživajte u pravoj čokoladnoj fantaziji :)



Recept poslala čitateljica Marija Generalić Bogić