Princes krafne

Lijepe princeze s slatkom žuto-bijelim punjenjem

Sastojci za tijesto:

3 dl vode

14 dag margarina

18 dag brašna

6 jaja

malo praška za pecivo

Sastojci za kremu:

500 ml mlijeka

4 žlice šećera

1 jaje

1 vanilin šećer

8 dag brašna

15 dag margarina

200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Stavite 3 dl vode da zakipi i dodajte 14 dag margarina, pa prokuhajte 3 minute. Zatim dodajte u to 18 dag brašna i dobro promiješajte. Kuhajte dok se smjesa ne počne odvajati od posude. Prelijte u plastičnu posudu, pustite da se ohladi i u ohlađeno dodavajte jedno po jedno jaje. Sve miksajte i na kraju dodajte malo praška za pecivo.

Od gotove smjese grabite male loptice te ih polažite na lim pomoću malih žlica za kavu na udaljenosti minimalno 1 veličine. Pecite na 170 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta i nipošto ne otvarajte pećnicu. Ostavite pečene princes krafne da se ohlade i za to vrijeme napravite kremu.

U pola litre mlijeka ukuhajte šećer i jaje, dodajte 8 dag brašna i vanilin šećer. Nakon što se krema ohladi, u nju dodajte 15 dag margarina kojeg ste prethodno izmiksali. Napravite čvrst šlag od 200 ml vrhnja za šlag. Punite pečene princes krafne žutom kremom, pa šlagom i na kraju ih poklopite. Možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnim preljevom.

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Pročitajte i:

Zdrave palačinke

Sastojci: šalica bio bijelog ili bezglutenskog brašna za kolače, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat…

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...