Brza torta s višnjama

Lagana, prozračna i sočna torta koju ćete vrlo brzo pripremiti

Sastojci

1 gotovi biskvit

1 l kompota od višanja

500 ml slatkog vrhnja

žličica cimeta u prahu

1 puding od vanilije u prahu

100 g šećera

1 šlagfix

Priprema

1. Razrežite biskvit popola.

2. Zakuhajte kompot od višanja te dodajte šećer i cimet.

3. Razmutite puding u prahu s malo vode te dodajte u ključajući kompot.

4. Većinu vruće smjese stavite na donji dio biskvita, preklopite s gornjom polovicom i ostatak smjese prelijte po gornjem biskvitu.

5. Ostavite tortu da se ohladi.

6. Istucite slatko vrhnje dodavanjem šlagfixa te premažite cijelu tortu.

7. Ukrasite po želji.

Recept poslao čitatelj Igor Osrečak

Pročitajte i:

Zdrave palačinke

Sastojci: šalica bio bijelog ili bezglutenskog brašna za kolače, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat…

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...