Legendarni čokoladni biskvit uronjen u kokos. Ima li išta ukusnije?

Sastojci:



Biskvit:


3 jaja


1 vanilin šećer


1 prašak za pecivo


250 g šećera


500 g brašna


100 g margarina


2 dl mlijeka



Glazura:


200 g čokolade za kuhanje


2 žlice šećera


3 dl mlijeka


100 g margarina


za uvaljati: 200 g kokosovog brašna



Priprema:


Biskvit pripremite tako da prvo pjenasto umutite jaja, dodate vanilin šećer, šećer, mlijeko i postepeno dodajete brašno, a na kraju rastopljeni margarin. Stavite peći 20 - 25 minuta na 180 C.


Ohlađeni biskvit režite na kocke ili veličine kakve želite da vam čupavci u konačnici izgledaju lijepo. Čokoladnu smjesu za umakanje biskvita pripremite tako da otopite sve potrebne sastojke na vatri dok se ne pretvore u polugustu smjesu u koju ćete moći umakati biskvitne kocke. Nakon što ste ih obložili čokoladom, uvaljajte ih u kokosovo brašno.


Dobar tek!



Recept poslala čitateljica Suzana Štrk