Sastojci za tijesto:
2 dl ulja
2 dl vode
4 dl brašna
6 jaja
3 dag gustina
malo soli
Priprema
Kada voda sa uljem i soli zakuha, dodajte brašno i gustin.
Miješajte i pržite da se tijesto dobro sastavi. Na dnu se stvori bijela kora, a tijesto bude fina glatka masa... malo ljepljiva.
Ohladite smjesu i u hladno dodajte jedno po jedno jaje. Smjesu stavite u štrcaljku i na namašćenom limu pravite hrpice. Pecite na 200 stupnjeva 20 - 25 minuta. Jako je bitno da se pećnica ne otvara dok ne bude gotovo.
Nadjev - svatko ga radi po izboru. Moj je:
1. nadjev:
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
5 žlica šećera
100 g margarina
2. nadjev:
1/2 l soka od kompota višnje
šećer po ukusu
1 puding vanilija
Oba nadjeva se kuhaju na isti način, tj. da se u mlijeko odnosno kompot kad proključa ukuha puding. U nadjev 1, kad se ohladi, dodajte margarin. Princeze prepolovite i nadjenite.
Recept poslala čitateljica LJubica Kukučka
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja