Slatke i sočne princeze za sve male princeze i prinčeve

Sastojci za tijesto:



2 dl ulja


2 dl vode


4 dl brašna


6 jaja


3 dag gustina


malo soli



Priprema


Kada voda sa uljem i soli zakuha, dodajte brašno i gustin.


Miješajte i pržite da se tijesto dobro sastavi. Na dnu se stvori bijela kora, a tijesto bude fina glatka masa... malo ljepljiva.


Ohladite smjesu i u hladno dodajte jedno po jedno jaje. Smjesu stavite u štrcaljku i na namašćenom limu pravite hrpice. Pecite na 200 stupnjeva 20 - 25 minuta. Jako je bitno da se pećnica ne otvara dok ne bude gotovo.



Nadjev - svatko ga radi po izboru. Moj je:



1. nadjev:


800 ml mlijeka


2 pudinga od vanilije


5 žlica šećera


100 g margarina



2. nadjev:


1/2 l soka od kompota višnje


šećer po ukusu


1 puding vanilija



Oba nadjeva se kuhaju na isti način, tj. da se u mlijeko odnosno kompot kad proključa ukuha puding. U nadjev 1, kad se ohladi, dodajte margarin. Princeze prepolovite i nadjenite.



Recept poslala čitateljica LJubica Kukučka