Lagana torta s dvije kreme i šlagom

Sastojci za biskvit:



6 bjelanaca


6 žlica šećera u prahu


6 žlica brašna


prstohvat soli


1,20 dl toplog mlijeka za natapanje biskvita



Izrada biskvita:


Bjelanca i sol istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer i brašno. Pecite biskvit u kalupu za torte na 175 stupnjeva 10 minuta. Pečeni topli biskvit zalijte mlijekom. Prerežite ga po pola, ali i ne morate.



Sastojci za kremu:


7 žumanaca


7 žlica šećera


5 žlica gustina


750 ml mlijeka


1 margarin (250 g)


5 dag čokolade


šlag



Priprema kreme:


Jaja istucite sa šećerom, dodajte malo mlijeka i gustin. Kad ostatak mlijeka zakuha ukuhajte kremu.


Kad se ohladi, u kremu dodajte jedan margarin. Odvojite manji dio kreme i u njega dodajte rastopljenu čokoladu. Tako da dobijete žutu i tamnu kremu. Namažite tortu i ukrasite je šlagom.


Dobro ohladite!



Recept poslala čitateljica Ljubica Kukučka