Sastojci:
250 g šećera
vanilin šećer
40 g kakao praha
125 g maslaca
2 jaja
50 g brašna
žličica praska za pecivo
70 g oraha ili pecan oraha
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim obložite masnim papirom za kolače ili premažite maslacem.
2. Zagrijte maslac na niskoj temperaturi i dobro umiješajte kakao. Ostavite da se malo ohladi.
3. Istucite jaja sa šećerom i dodajte kakao s maslacem. U tu smjesu prosijte brašno u koje je prethodno umiješan prašak za pecivo, te dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci spojili. Ulijte u lim te na površinu pospite ili utisnite orahe.
4. Pecite oko 40 - 45 minuta. Smjesa ne smije biti potpuno pečena poput običnog kolaca jer brownies mora biti malo ‚žilav’ za žvakanje. Osim toga, stvrdnut će se hlađenjem. Kad se brownies dobro ohlade, narežite na veće komade.
Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:
novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan