Domaći Speculatius keksi

Ispecite kod kuće ukusne, aromatične čajne keksiće

Sastojci za oko 40 keksića, ovisno o veličini kalupića ili formi

300 g brašna
250 g maslaca
300 g šećera
1 jaje
prstohvat soli
prstohvat mljevenih klinčića
2 žličice mljevenog cimeta
1/ 2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
2 žličice mljevenog kardamoma
listići badema
po želji: naribana korica jednog limuna


Priprema

1. Zamijesite tijesto i to tako da prvo pomiješate maslac sa šećerom, dodate jaja i začine.
2. Prosijte brašno u smjesu i miješajte dobro dalje i potom stavite u hladnjak na 2-3 sata. (Obavezan korak kako se tijesto ne bi raspadalo kad se valja!!!)
3. Pospite lim brašnom. Zagrijte pećnicu na 200°C.
4. Ako imate drvene ili metalne formice/posudice za Spekulatius, izrežite s njima kaksiće. Ako ih nemate, izvaljajte tijesto kao i za druge kekse i formicama izrežite razne oblike.

Preuzeto sa stranice: kuharicazadjecu.blog.hr

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:

novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige “Tatina kuharica” i autorica bloga Marina kuharica za velike i male

Pročitajte i:

Zdrave palačinke

Sastojci: šalica bio bijelog ili bezglutenskog brašna za kolače, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat…

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...