
Salata Chevre Chaude
Uzbudljiva salata s kozjim sirom na preprženom kruhu
Sastojci za jednu porciju:
3
kriške
baguette
kruha
3
koluta
kozjeg
sira
rukola
svježi
bosiljak
zelena
salata
ili
matovilac
malo
oraha
i/
ili
pinjola
svježe
voće
poput
smokava,
malina,
grozđe,
breskve
ili
kruške,
ovisno
o
sezoni
–
veće
voće
narezati
na
tanke
kriške
(svježe
voće
‘ublažava’
trpak
okus
sira
te
se,
kao
i
orasi,
cesto
poslužuje
uz
sir)
po
želji:
posolite
kruh
prije
stavljanja
sira
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu ili rešetku roštilja u pećnici na 220°. Na svaku krišku kruha položite po krišku sira, eventualno kapnuti malo maslinovog ulja te dodati svježeg timijana.
2. Pomiješajte sastojke za salatu: rukolu u ovom slučaju narežite, na sitno narežite bosiljak te pomiješajte. Prelijte dresingom te dobro promiješajte
3. Pospite orasima i/ ili pinjolima, ukrasite voćem i kruh ubacite u pećnicu. Gotovo je kad se sir malo rastopio.
4. Dodajte kruh sa sirom na salatu ili pokraj nje, ali na isti tanjur, te poslužite.
umak
za
salatu:
a)
pomiješajte
maslinovo
ulje,
malo
octa
balsamica
i
malo
limuna
(koji
podigne
okus
balzamicu),
istucite
vilicom
te
prelijte
po
salati
(po
želji
dodajte
vrlo
malo
meda),
sol,
papar
b)
napravite
klasični
vinaigrette:
dijon
senf,
maslinovo
ulje,
vinski
ocat,
svježi
timijan
i
možda
malo
meda,
sol,
papar.
Dobro
promiješajte
te
prelijte
preko
salate.
Preuzeto sa stranice: kuharicazadjecu.blog.hr
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:
novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige “Tatina kuharica” i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
Pročitajte i:

Zagorska salata Siromaška
Krumpir salata s bučinim uljem, matovilcem i češnjakom Sastojci:1 kg krumpira, skuhanog u ljusci200-250 g…

Salata od mahuna
Ova jednostavna salata može biti samostalan obrok ili prilog mesu Sastojci: mahunedresing za salatu Priprema:…