Sastojci
- 200 g prosa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 ml povrtnog temeljca
- 80 g naribanog parmezana
- 1 žlica badema narezanih na listiće
- 1 češanj češnjaka
- 2 mladog luka
- 3 grančice peršina
- malo soli
- mljeveni bijeli papar po želji
- 250 g cherry rajčica
- 4 paprike
Priprema
- Proso obarite u kipućoj vodi pa ostavite u cjedilu da se ocijedi. U tavi zagrijte ulje pa pržite proso oko 5 minuta. Potom ga zalijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko 12 minuta.
- Proso ostavite da se ohladi pa u njega umiješajte veći dio sira, listiće badema, protisnuti češnjak te nasjeckani mladi luk i peršin.
- Smjesu po želji posolite i popaprite pa dodajte narezane cherry rajčice. Paprike očistite, uzdužno ih razrežite i očistite od sjemenki.
- Polovice paprika napunite pripremljenom smjesom, rasporedite u posudu za pečenje, pospite preostalim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko 20 minuta. Poslužite uz dresing od jogurta.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan