
Složenac od poriluka
Sastojci:
- Argeta Junior Original: 285 g
- slatko vrhnje: 2,5 dl
- bijeli papar
- sol
- poriluk: 150 g
- listići želatine: 4 kom
- slani sir: 100 g
Priprema:
Poriluk očistite i prepolovite. Blanširajte ga u kipućoj vodi i ostavite neka se ohladi. Namočite listiće želatine. Istucite vrhnje. Porilukom obložite prikladan kalup. Rastopite želatinu. U vrhnje umiješajte paštetu, posolite i popaprite, ulijte želatinu i dobro promiješajte. U kalup ulijte pola smjese, pospite sirom narezanim na sitne kockice. Prelijte preostalom smjesom. Porilukom obložite gornji sloj i ostavite u hladnjaku četiri sata. Ohlađeni složenac narežite na kriške, složite ih na tanjur i ukrasite začinskim biljkama i prepečenim kruhom.
Pročitajte i:

Ove grickalice od slanutka imaju okus kokica, a pucaju od nutrijenata
Volite se ušuškati s klincima pred neki dobar crtić ili film i činite to onaj…

Ovo je odlična alternativa 'pužićima' bez ičega - Njoki s bundevom i parmezanom
Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i…

A danas za doručak ili večeru imamo muffin s jajima i slaninom
Želite li impresionirati goste ili samo vašim ukućanima ujutro za doručak ili pak za večeru,…

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku
Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…