Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 batat (cca. 250 g)
- 1 luk
- 1,5 dl mineralne vode
- 1 žličica soli
- 1 žlica sezama
- 4 žlice brašna
- ulje za pečenje
Guacamole
- 1 režanj češnjaka
- po želji malo čili papričice
- 4 mini rajčice
- 2 avokada (zrela)
- 0,5 limete
- sol i papar
Avocado guacamole with fresh ingredients on black table, Image: 335663214, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia
Priprema
1.Za popečke naribajte jabuku zajedno s korom. Batat i luk također naribajte na krupnije. Sve to pomiješajte s ostalim sastojcima.
2.Na tavici zagrijte više ulja i na srednjoj vatri pecite popečke sa svake strane po 5 minuta (odnosno dok se ne zažute).
3.Za guacamole u posudu naribajte češnjak, čili papričicu nasjeckajte na sitno, a rajčice narežite na osam komada. Avokado prepolovite, odstranite košticu i žlicom izdubite meso iz kore. Istisnite sok limete. Sve sastojke promiješajte pa na kraju posolite i popaprite.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih