Sastojci:

  • Argeta kokošja pašteta: 760 g
  • jaje: 2 kom
  • češnjak
  • mažuran
  • bijelo vino
  • lisnato tijesto: 1 kg
  • peršin
  • orasi: 10 dag
  • crni papar

Priprema:

U zdjelu stavite paštetu Argeta i začinite je paprom, peršinom, mažuranom i češnjakom te dobro izmiješajte. Dodajte jaje i bijelo vino. Orahe grubo nadrobite te umiješajte u paštetu Argeta. Lisnato tijesto razvaljajte po krpi koju ste posuli brašnom. Valjajte samo u dva smjera da bi tijesto zadržalo kvadratni oblik. Razrežite ga na deset jednakih kvadrata. Na sredinu svakog kvadrata stavite nadjev. Rubove premažite jajetom, primite ih, spojite i oblikujte košarice. Pećnicu zagrijte na 170 °C. Pleh premažite uljem. Košarice pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta.