
Pohane pljeskavice od tunjevine
Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom
Sastojci
400 g krumpira
1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g
1 mala žlica soli
1 mala žlica mljevene slatke paprike
½ male žlice papra
1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan
1 jaje
rukola
krušne mrvice
sezam
brašno
Priprema
Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 – 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
Pročitajte i:

Ove grickalice od slanutka imaju okus kokica, a pucaju od nutrijenata
Volite se ušuškati s klincima pred neki dobar crtić ili film i činite to onaj…

Ovo je odlična alternativa 'pužićima' bez ičega - Njoki s bundevom i parmezanom
Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i…

A danas za doručak ili večeru imamo muffin s jajima i slaninom
Želite li impresionirati goste ili samo vašim ukućanima ujutro za doručak ili pak za večeru,…

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku
Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…