Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom
Sastojci
400 g krumpira
1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g
1 mala žlica soli
1 mala žlica mljevene slatke paprike
½ male žlice papra
1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan
1 jaje
rukola
krušne mrvice
sezam
brašno
Priprema
Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 - 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih