Pindžur služite kao prilog mesu, a možete ga koristiti i kao namaz
Sastojci:
1 kg patlidžana
20 dag ovčjeg sira (zamjena: sirni namaz)
1dl maslinovog ulja
10 dag mljevenih oraha (može i bez)
sol, papar
nekoliko režnjeva češnjaka
vrećica majoneze
Priprema
Patlidžane operite, obrišite i stavite peći (u komadu) na ploču ili roštilj pećnice. Kada sa svih strana dobiju crnu boju (prigore), skinite ih s vatre. Ogulite ih i izmiksajte. Sir namrvite i dodajte patlidžanima. Češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima dodajte patlidžanima. Dobro izmješajte. Poslužite ohlađeno.
Recept poslale čitateljice Maja Sokolean i Lena Đapić
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja
Kourtney Kardashian popila je svoje majčino mlijeko jer se osjećala bolesno: Je li to sigurno?