Crveni umak u sebi skriva špinat, mrkvu i tunu što je idealno za male izbirljivce



Sastojci za dvoje odraslih i dvoje djece:

oko pola kutije tjestenine (približno 250 g)
5 svježih većih rajčica ili 2 konzerve oguljenih rajčica (400 grama) ili 1 staklena boca od 0,7 l
1-2 šake špinata
1-2 mrkve
200 g tune (mali odrezak tune, svjež, iz zamrzivača ili konzerve)
maslinovo ulje
1-2 režnja češnjaka
po želji dodati i sitno sjeckani peršinov list te nekoliko crnih maslina
malo soli
prstohvat šećera
papar za odrasle




Priprema umaka:

1. Na maslinovom ulju vrlo kratko popržite narezani češnjak, tek toliko da zamiriši. Dodajte rajčicu, naribajte mrkvu. Pokušajte uzeti za umak barem jednu svježu rajčicu jer znatno poboljšava okus. Kuhajte nekoliko minuta. Dodajte sol po ukusu te prstohvat šećera.
2. Dodajte špinat i dobro promiješajte te kuhajte još nekoliko minuta.
3. Ako koristite svježu tunu, lagano je popržite i tek onda dodajte u umak s rajčicama i špinatom te kuhajte još nekoliko minuta.
4. Po želji dodajte i sitno sjeckani peršinov list te nekoliko crnih maslina. Provjerite okus te dodatno začinite ako je to potrebno.

Tko želi, može dodati i kapare i nekoliko kapi limunovog soka.




Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr



Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:


novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male