Sastojci

Biskvit

* 3 žutanjka

* 10 dkg šećera

* 8 dkg maslaca/margarina

* 20 dkg brašna

* 2 žlice kakaa

* 2 dcl mlijeka

* 1 vanilin šećer

* 1 prašak za pecivo

Žutanjke i šećer pjenasto izmiksajte.

Dodajte otopljeni maslac, kakao, mlijeko i vanilin šećer pa opet izmiksajte.

Na kraju u smjesu umiješajte brašno i prašak za pecivo pa izmiješajte žlicom.

Pećnicu upalite i zagrijte na 180°C.

Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje pa na papir ulijte smjesu za biskvit.

Smjesu ravnomjerno rasporedite i kalup stavite u pećnicu.

Pecite 10-tak minuta (provjerite da li je biskvit gotov čačkalicom, ako se ništa ne hvata za čačkalicu to je to). Izvadite biskvit iz pećnice, preokrenite ga iz kalupa, odstranite papir za pečenje i vratite u kalup da se ohladi dok pripremate kremu.

neodoljive-izgledom-i-okusom-proljetne-ruza-tortice

Krema

* 4 dcl mlijeka

* 6 žlica brašna (punih na vrh)

* malo ruma

* 20 dkg šećera u prahu

* 250 g maslaca/margarina (sobne temperature)

* 3 rebra bijele čokolade

Od 4 dcl mlijeka dio mlijeka odvojite pa u njega dodajte brašno i izmiksajte.

Preostalo mlijeko stavite na vatru i zagrijte.

U kipuće mlijeko dodajte smjesu brašna i mlijeka pa tako kuhajte sve dok se ne zgusne.

Stavite kremu na hlađenje.

U hladnu kremu dodajte malo ruma (prema želji), šećer u prahu, maslac sobne temperature i otopljenu bijelu čokoladu te dobro izmiksajte da se sve namirnice povežu.

Kad ste pripremili biskvit i kremu, vrijeme je za izradu i dekoriranje tortica no najprije trebate izrezati biskvit okruglim izrezivačima različitih veličina.

neodoljive-izgledom-i-okusom-proljetne-ruza-tortice

Slaganje i dekoriranje tortica

Za ove tortice trebati ćete biskvit izrezan u kolutove i to u dvije veličine, jednu veću i jednu manju.

U kremu dodajte rozu boju, bilo u gelu ili onu u prahu i izmiksajte da dobijete željenu nijansu.

Slaganje tortica

Na dno stavite okrugli biskvit većeg promjera.

Na biskvit špricom ili vrećicom za ukrašavanje nanesite kremu u obliku malih volančića.

Na kremu lagano utisnite biskvit manjeg promjera.

Na manji biskvit ide zadnji sloj kreme, također nanesen u obliku nepravilnih volančića.

Kao šećer na kraju, tortice ukrasite ružama.

U slast!

neodoljive-izgledom-i-okusom-proljetne-ruza-tortice

Preuzeto sa stranice: http://happinessishomemade95.blogspot.com/

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: autorica bloga Happiness is homemade Emina Bistrović