
Medaljoni s mozzarelom
Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i tikvice, a ne znate kako biste ih iskombinirali, evo jedne odlične ideje
Sastojci
- 1 mala tikvica
- 250 g mozzarelle
- 100 g mini rajčice
- 8 svinjećih medaljona (po 80 g)
- 8 ploški mesnate slanine
- 2 žlice ulja
- papar
- 2 žlice origana
- sol
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
Priprema
Tikvicu operite i očistite te je zajedno s mozzarellom narežite na ploške. Mini rajčice properite i prepolovite.
Odreske oplahnite, posušite kuhinjskim papirom, popaprite i svaki omotajte ploškom slanine koju potom učvrstite čačkalicom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pripremljene medaljone kratko popržite na ulju da porumene, a zatim ih premjestite u vatrostalnu posudu slažući iznad tikvicu, mozzarellu i rajčice.
Svaki sloj posolite, popaprite i pospite origanom. Pecite medaljone još 20-ak min u pećnici, pospite ih crvenom paprikom i poslužite.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Tagovi: meso, mozzarela, recept
Vezano uz temu

'Nažicali' smo recept za omiljeno jelo Nastasjinih malih svejelica
Juha od brokule, graška i wasabija jedno je…

Njezin 'flat bread' ili najfiniji kruh bez kvasca morate probati!
Instagram profil Nastasje Chiare Petrić već nam je…

Losos sa špinatom
Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve
Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…
Pročitajte i:

Brz, zdrav i ukusan složenac od prokulica, šunke i sira
Ideja za pripremu jela uvijek dobro dođe, pogotovo kad je recept jednostavan, brzo se priprema,…

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?
Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa
Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…