
Šareno proljetno varivo
Sastojci:
1
manja
glavica
luka
50
g
narančaste
leće
50
g
zelene
leće
2-3
krumpira
100
g
kukuruza
šećerca
100
g
graška
100
g
mrkvice
1
svježa
crvena
paprika
1
tikvica
vegeta,
sol
peršinov
list
ajvar
ulje
Priprema:
1. Luk pržite na ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.
2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 15-ak minuta zajedno s lećom.
3. Pirjani luk dodajte kuhanom krumpiru i leći u vodi.
4. Varivu dodajte mrkvicu narezanu na kockice, kukuruz, grašak, papriku narezanu na kockice i na kraju neoguljenu tikvicu narezanu na ploške.
5. Sve zajedno kuhajte sljedećih 15-20 minuta.
6. Dodajte žlicu ajvara, peršinov list, začinite vegetom i solju.
Tekst:
roditelji.hr
Foto:
Profimedia
Pročitajte i:

Danas za ručak imamo gustu juhu od batata i đumbira
Kad je vani hladno najradije kuhamo nešto na žlicu što će nas zagrijati i zasititi.…

Okrijepite se toplom domaćom juhicom od gljiva
Nedavno smo pisali o gljivama kao posebnoj namirnici biljnog porijekla koja sadrži veće količine vitamina…

Prekrasna juhica od špinata i kokosovog mlijeka
Kad želite djeci ponuditi nešto na žlicu, a lagano, odlučite se za ovu juhicu od…

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen
Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…