Sastojci:
- 1 manji koromač
- 1 poriluk
- 1 mrkva
- malo šparoga ili brokule
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 tikvica
- malo mahuna i graška
- 2-3 svježe rajčice ili mala limenka pelata
- pileći temeljac
- sol i vegeta
Priprema:
1. Koromač narežite na trakice i kratko poprižite na maslinovu ulju, a zatim dodajte poriluk narezan na kolutiće, posolite po ukusu i dodajte malo vegete ili nekih začina po želji.
2. Sitno nasjeckajte preostalo povrće (mrkvu, mahune, brokulu, cvjetaču i tikvicu), također ga dodajte u lonac i sve zajedno propirjajte.
3. Kad se svi sastojci lijepo povežu, dodajte nasjeckanu rajčicu ili pelate iz limenke, dobro promiješajte, podlijte pilećim temeljcem i skuhajte.
4. Po potrebi povrće podlijevajte vodom.
5. Kad je povrće napola kuhano, dodajte grašak i tjesteninu te kuhajte dok nije gotovo.
Tekst: Ivančica Tarade
Foto: Profimedia
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču