recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom pođite na izlet van grada gdje možete nabrati svježe koprive, a zatim ih pripremite u ovom ukusnom jelu

Sastojci

  • 100 g tjestenine
  • 1 mali luk
  • 250 g šampinjona
  • 100 g listića koprive (ili špinata)
  • 4 dag kuhane šunke
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • svježe ribani muškatni oraščić
  • 2 žlice vrhnja

Priprema

1# Tjesteninu kuhajte prema uputama u 1 l slane vode.

2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Ruke zaštitite rukavicama, listiće koprive (koje ste ubrali u prirodi daleko od grada) operite, protresite i na grubo narežite.

3# Zagrijte ulje na tavici pa pirjajte luk oko 2 minute. Dodajte gljive i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte koprivu i sve pirjajte oko 2 minute. Posolite i poparite te začinite muškatnim oraščićem.

4# Šunku narežite na kockice pa s vrhnjem umiješajte u tjesteninu. Poslužite tjesteninu i pirjane gljive s koprivom.

Alternativa: za vegetarijansku varijantu upotrijebite kockice tvrdog sira ili mozzarelle.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za losos u vrhnju sa spinatom i cherry rajcicama

Losos u umaku sa špinatom i rajčicama

Odlično i izdašno baš prigodno za petak...

Brz, zdrav i ukusan složenac od prokulica, šunke i sira

Ideja za pripremu jela uvijek dobro dođe, pogotovo kad je recept jednostavan, brzo se priprema,…

vegetarijanska sarma

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?

Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…