Sastojci
- 100 g tjestenine
- 1 mali luk
- 250 g šampinjona
- 100 g listića koprive (ili špinata)
- 4 dag kuhane šunke
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
- svježe ribani muškatni oraščić
- 2 žlice vrhnja
Priprema
1# Tjesteninu kuhajte prema uputama u 1 l slane vode.
2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Ruke zaštitite rukavicama, listiće koprive (koje ste ubrali u prirodi daleko od grada) operite, protresite i na grubo narežite.
3# Zagrijte ulje na tavici pa pirjajte luk oko 2 minute. Dodajte gljive i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte koprivu i sve pirjajte oko 2 minute. Posolite i poparite te začinite muškatnim oraščićem.
4# Šunku narežite na kockice pa s vrhnjem umiješajte u tjesteninu. Poslužite tjesteninu i pirjane gljive s koprivom.
Alternativa: za vegetarijansku varijantu upotrijebite kockice tvrdog sira ili mozzarelle.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih
5 ideja za aktivnosti u kojima će djeca uživati, ali i zainteresirati se za Dan planeta Zemlje