Sastojci:
- 300 g integralne tjestenine
- 200 g tikvica
- 1 crvena i 1 žuta paprika
- 100 g šampinjona
- glavica luka
- režanj češnjaka
- majčina dušica
- grančica ružmarina
- 3 žlice maslinova ulja
- 100 ml bijelog vina (izbjeći ako će jesti i djeca:))
- 200 g feta sira
- sol, papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Tikvice narežite na veće kocke, papriku na komade, a šampinjone na četvrtine. Nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Na zagrijanom ulju u tavi popržite tikvice. Dodajte papriku, šampinjone i luk pa pržite sve zajedno oko 10 minuta.
Nakon 5 minuta prženja povrću dodajte začinsko bilje i češnjak. Podlijte bijelim vinom i kuhajte još oko 5 minuta. Usitnite sir. Povrće posolite, popaprite i u njega umiješajte tjesteninu. Ukrasite začinskim biljem i pospite sirom.
Izvor:Kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja