Sastojci:

  • 500 g purećih prsa
  • 100 g brašna
  • glavica luka
  • 200 ml bijeloga vina
  • 1/2 limuna
  • žlica kapara
  • maslac
  • sol, papar

Priprema:

  1. Odreske posolite, popaprite i uvaljajte u brašno.
  2. U tavi na vrućem ulju pržite ih sa svake strane oko pet minuta. Zatim odreske izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
  3. Na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i pržite dok ne omekša. Zatim ulijte bijelo vino i sok polovice limuna.
  4. Čekajte da provre pa dodajte kapare i maslac. Začinite solju i paprom i polagano miješajući zgusnite umak.
  5. Pržene odreske položite na tanjur, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po odabiru.

Tekst: roditelji.hr

Foto: Profimedia