Maštovita kombinacija odlična za grickanje uz dobro društvo

Sastojci


500 g šampinjona


300 g tvrdog sira (gauda)


nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom


500 g mljevenog mesa


1-2 jaja


krušne mrvice


1 veća glavica luka sitno nasjeckanog


sol


papar


maslinovo ulje





Priprema


Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite na 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.








Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.





Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.





Recept poslala čitateljica Suzana Štrk