Sastojci
500 g šampinjona
300 g tvrdog sira (gauda)
nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom
500 g mljevenog mesa
1-2 jaja
krušne mrvice
1 veća glavica luka sitno nasjeckanog
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema
Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite na 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.
Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.
Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja
Kourtney Kardashian popila je svoje majčino mlijeko jer se osjećala bolesno: Je li to sigurno?