Paprike punjene ječmom i povrćem. Za mesopljupce u smjesu se lako mogu dodati i komadići pržene piletine



Sastojci

3 paprike
maslinovo ulje
luk
2 šalice juhe (ili vode)
oko 2 dl soka od rajčica ili pelata
1 šalica ječma
1 sitno narezana rajčica
pola sitno narezane paprike
oko 1/ 3 sitno narezane tikvice

oko 1 šalica naribanog tvrdog sira (može i parmezan, ovčji)

Po zelji:
kukuruz
chilli



Priprema


1. Na ulju popržite luk te dodajte tikvice i papriku. Nastavite pržiti uz miješanje. Dodajte rajčice i miješajte oko minutu pa dodajte ječam ili rižu. Sve promiješajte. Dodajte sok od rajčice i vodu, poklopite te dovedite do vrenja. Tada smanjite temperaturu na najniže te ostavite kuhati dok ječam ne upije svu vodu. Skinite s vatre, promiješajte i ostavite poklopljeno. Ovo okusom dosta podsjeća na đuveč.
2. Odrežite gornji dio paprike te ga ostavite po strani da njime poklopite punjenu papriku. Zagrijte pećnicu na 180° i nauljite vatrostalnu posudu.
3. U ječam ili rižu dodajte po želji kukuruz te ribani sir ako je pikantan. Ako nije onda ga je bolje izostavite. Promiješajte smjesu i nadjenite paprike. Vrh poklopite i pospite sirom ili ostavite otklopljen, i pospite sirom. Stavite u pećnicu da se zapeče oko 15 minuta.




Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr



Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:


novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male