Za djecu biramo hranu bez GMO-a i pesticida, s Demeter certifikatom

Roditelji za djecu često odabiru organske namirnice kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti za normalan razvoj djeteta, zbog utjecaja ostataka pesticida, neurotoksina i ostalih štetnih tvari iz konvencionalno uzgojene hrane. No, kad odaberete organsku hranu s Demeter certifikatom, učinili ste nekoliko koraka više.

Razgovarali smo s Angelom Ferrara, predstavnikom švicarskog branda Holle, koji već 90 godina proizvodi organsku dječju hranu prema najvišim standardima Demeter kvalitete. Upravo zato su njihove mliječne formule često prvi izbor roditelja za prvu hranu beba.

Sklad ljudi, životinja i biljaka

"Nije sve mlijeko isto, a premium mlijeko s Demeter certifikatom koje koristimo u Holle baby formulama ima najviše prednosti. Demeter stočari krave tretiraju u humanom i brižnom okruženju. Primjerice, kravama ne odstranjuju rogove - time izbjegavaju za životinju bolnu proceduru, a rogovi su također važni za probavne procese u krava i posljedično za kvalitetu mlijeka. Znači, dobivamo cjelovito i ukusno mlijeko na etičan način. To je idealna baza Holle organskih mliječnih formula", ističe Ferrara.

Demeter farme njeguju najviše stočarske standarde, a to utječe na kvalitetu mlijeka. Ovo mlijeko, naime, ima visoki udio vrijednih omega-3 i omega-6 masnih kiselina u masti, a harmoničan i lijep okus dobiva zahvaljujući omjeru raznolikog bilja u ispaši.

 

Održivi uzgoj za generacije koje dolaze

Hrana koja nosi Demeter certifikat uzgojena je po striktnim standardima biodinamičkog uzgoja - u harmoniji s prirodom. Tlo, sjeme, biljke, životinje i ljudi - svi elementi u sustavu igraju važnu ulogu, podržavaju i osnažuju jedni druge te tako kreiraju samoodrživo imanje koje je poput živog organizma. Upotreba umjetnih pesticida i gnojiva te GM tehnologije strogo je zabranjena u biodinamičkoj poljoprivredi, kao i dodavanje umjetnih aditiva u proizvodnji. Demeter poljoprivreda jedinstvena je po svom dosljednom i holističkom pristupu jer kroz biodinamički uzgoj prirodi vraća više nego li od nje uzima.

 

Održivi od samog početka

U Holleu koriste slogan "održivi od samog početka", čime ističu posvećenost održivim poslovnim praksama, od podržavanja ekološke poljoprivrede do razvoja lokalnih zajednica i farmera s kojima su u partnerstvima.

"Koristimo samo namirnice iz biodinamičkog ili ekološkog uzgoja, a istaknuo bih još 5 točaka kvalitete koje smatramo iznimno važnima kod izbora hrane za djecu:

  1. Pri uzgoju sirovina za Holle kašice, formule i snackove, ne koristimo pesticide i umjetna gnojiva.
  2. Bliska suradnja s uzgajivačima koji posjeduju Demeter certifikat jamči nam dugoročnu opskrbu visoko kvalitetnim sirovinama.
  3. Iznimnu pažnju polažemo kontroli sastojaka naših proizvoda te imamo sustav kontinuirane kontrole kvalitete. Svaki pojedini proizvod provjeravamo kako bismo bili sigurni da zadovoljava najstrože zakonske kriterije i nutritivne standarde.
  4. Za svaki Holle proizvod jamčimo da je bez genetski modificiranih organizama.
  5. Nikada ne koristimo umjetne okuse, boje ili konzervanse te rafinirani šećer."

Potražite Holle u svim bio&bio trgovinama i kontaktirajte bio&bio savjetnike na 0800 246 246.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Mame u Hrvatskoj sve opreznije: Za svoju bebu biram samo organsko!

Organizam djeteta daleko je od potpuno razvijenog i…

Čuvari čistih voda

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, bio&bio trgovine će…

Pročitajte i:

Trenirajte kod kuće uz novi broj Men's Healtha

Poznati hrvatski treneri osmislili su 66 vježbi koje ćete moći odraditi bez utega i sprava

pretplata na elle magazin

Pretplatite se na Elle i uživajte u čitanju modnog magazina u sigurnosti svog doma!

U ovim teškim trenucima kada Hrvatsku pogađa korona kriza, a građani Zagreba suočili su se…

Stigao proljetni broj StoryGoumeta

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga…

elle

Novi ELLE vas poziva u svoj zeleni svijet!

Ekološki osviješteni dizajneri, buntovnička generacija Z i celebi koje od red carpeta više zanima green…