Usisavanje je postalo dječja igra

Vjerojatno ne postoji žensko biće koje će reći kako joj kućanski poslovi nisu mrski, osim ako nije riječ o maloj curici poput moje šestogodišnjakinje koja s velikim guštom u ruke uzima krpu za prašinu, usisavač... i naravno više toga 'izbrlja' nego li očisti, ali dobro...

Pustim ju da se zabavlja i imitira mamu sretna jer je to za nju samo igra, dok bih joj već trenutak kasnije najradije objasnila kako bi joj bilo pametnije da se igra s lutkama ili nekom drugom omiljenom joj igračkom. Ne samo zato što sam pomalo feministički nastrojena pa nikako ne bih željela da moja curica jednom kad odraste bude ta koja će u domu svoje obitelji biti zadužena za kućanske poslove, već zato što sam sigurna što će se tih poslova, kako god bilo, sigurno naraditi. Naime, ni ja, srećom, nisam jedina zadužena za te zamorne aktivnosti, vrlo često uskoči i suprug ili čistimo u tandemu, no taština mi ne dopušta da ne izustim kako sam zapravo ipak ja ta koja sve to radi najbolje. Za razliku od njega, brza sam, a ne samo učinkovita, tako da… kako je, tako je i neka mi je.

philips power pro_veliki mali usisavac
Nikad neću zaboraviti rečenicu svoje starije kćeri u vrijeme kad je imala otprilike četiri i bila zaluđena bajkama i bajkovitim crtićima. Naime, dok sam nakon temeljitog usisavanja (ako bi se takvim uopće i moglo nazvati usisavanje ‘običnim’ usisavačem s malo snage i vrećicom za prašinu) kleknula na koljena i počela ribati pod, rekla mi je: "Jadna mama, ista si Pepeljuga!" i toliko me nasmijala, ali i pobudila u meni onaj feministički ‘bijes’ da su mi se u glavi odmah počele gomilati misli o tome kako unatoč podijeljenim kućanskim obvezama u našoj obitelji, tako nešto nikad ne bi rekla tati.

philips power pro_2 pozicije
No od nedavno, mislim da bi se u našem domu mogli početi ‘trgati’ za titulu Pepeljuge J. U naš je stan naime, stigao novi, najljepši (i to mi je jednako važno J), najsnažniji i daleko najučinkovitji stroj kakvog nijedna Pepeljuga ne bi mogla nadmašiti. Riječ je o Philipsovom malom čudu - PowerPro usisivaču BEZ VREĆICE (ovo je ipaj ključno, otkrit ću vam kasnije i zašto)!

Uvijek sam željela imati kućanske uređaje s pro u nazivu, ipak je sve što je pro namijenjeno profesionalcima tj. onima kojima su te aktivnosti posao pa si ne mogu dopustiti da imaju primjerice ‘obični’ usisavač s malo snage i vrećicom za prašinu. I sad je baš jedan takav (hvala Philipsu) - PowerPro Ultimate moj tj. naš i mojoj (našoj) sreći nema kraja. Bit ću još brža i učinkovitija, a uvjerila sam se da takav može biti i on.

Tu veliku, ali iznimno laganu kutiju s usisivačem jedne sam večeri, mislim da je bio petak (što je odlično, jer obično subotom iz našeg stana dugoooo odzvanja zvuk usisavača) donijela kući s posla gdje mi je stigao. Odmah mi je osmijeh na licu izmamilo čitanje prvih uputa od kojih vas, vjerujte mi, neće zaboljeti glava jer je sve toliko jednostavno da bi primjerice uz pomoć popratnih sličica sve vrlo lako pohvatalo i dijete koje još ne zna čitati. I naravno da nisam uspjela dočekati dan za generalku, isprva pomalo zabrinuta što će reći susjedi na zvuk usisavanja u tim kasnim večernjim satima. Iste sekunde moj je strah bio odagnan jer tiši usisivač, vjerujem, ne postoji. Ili ga ja barem nikad nisam čula.

FC9921_09-D3P-global-001

To mu je prvi veliki plus, posebice za obitelji s malom djecom, koja se, poput moje nekada, uznemire na glasan zvuk usisavača jer ih je vjerojatno podsjeća na ono grozno usisavanje sekreta iz nosa uz pomoć pumpice koja se natakne na crijevo usisavača. Znam da ima i onih klinaca koje takav zvuk uspavljuje, ali sigurna sam da obitelji koje prakticiraju ostavljanje usisavača upaljenim dokle god beba spava, nisu baš omiljene susjedima, a ni stanje na računu im vjerojatno nije baš bajno ako im beba tako spava satima J. I upravo je to stanje još jedan plus za Philipsovo PowerPro malo čudo. Naime, razred učinkovitosti je A, spusti se na C samo ako se bavite čupavim tepisima, što meni osobno nije neki problem jer ih u stanu nemam puno.

FC9921_09-DPP-global-001
No zato je višenamjenska usisna četka TriActiveMax još jedan veliki plus. Njome ćete ne samo temeljito usisati tepih, pa čak i životinjske dlake ukoliko ste vlasnici kućnih ljubimaca, već i sve vrste nečistoća koje mogu proizvesti vaša djeca. Moja su u tome definitivno pro J. Nakon tepiha bez promjene četke i podizanja iste možete se prebaciti na tvrde podove, jedino što morate pripaziti jest da ne usisate kakvu dječju igračku (mojoj se djeci ‘izgube’ posvuda) zbog većeg prednjeg otvora koji lako usisava i veće komade. No zato je potraga za na taj način ‘izgubljenim’ igračkama puno jednostavnija i čišća od od potrage u usisavačima s vrećicama, od čega sam radije odustajala uvjeravajući djecu kako im baš taj dio igračke niti ne treba. Sama pomisao na kopanje po vrećici punoj ustajale prašine prepune tko zna kakvih sve bakterija, bila mi je mučna. S PowerPro usisivačem i kopanju i ‘muljanju’ došao je kraj. Ne postoji jednostavniji način za izbacivanje smeća iz usisivača. S PowerPro usisivačem dovoljno je poslužiti se jednom rukom i ono što je najvažnije i što nije slučaj s drugim usisivačima bez vrećica, nema rasipanja prašine dok to činite.

fotka jpg
Još jedna ‘sitnica’ vezana uz čistoću jednostavno me oduševila. Riječ je o Ultra Clean HEPA 13 filteru koji hvata najmanje 99,95% prašine i na taj način osigurava čisto okruženje bez alergena. To znači da zbog napredne NanoClean tehnologije koja prašinu zadržava na dnu spremnika, više ne moram vikati na svoje princeze dok po stanu pužu za usisivačem jer im je fora kad ih zapuhuje zrak koji iz njega izlazi poput upaljenog fena. "Sušimo kosu", znale su vikati dok bi to činele, a meni se moja dizala na glavi jer znam koliko nezdravih je čestica u tom trenutku izlazilo iz usisavača, kao i one iste prašine koje sam se ja usisavanjem pokušavala riješiti. Znam i da sam ispala nedosljedna majka jer sam im prestala govoriti da to više ne čine, ali uz Philips PowerPro jednostavno ta moja zabrana više nije utemeljena. Potvrđuje to i moja starija kći koja je alergična na sve i svašta, pa sam ranije na nju posebno vikala… sada više od te ‘igre’ nema nikakvih nuspojava!

philips power pro_spremnik prasine

Moram spomenuti i još jednu ‘igru’ vezanu uz ovaj usisavač. Daljinski upravljač na ručki usisivača koji omogućava lakše rukovanje i zbog kojeg cure jednostavno uživaju kad mi se prikradu s leđa i ugase ga baš u trenutku dok s četkom s prilagodljivim kutem u potpunosti fokusirana usisavam prašinu koja se nakupila u kutevima ili pak onu s knjiga u biblioteci. Ne vičem još uvijek zbog tih sitnih provokacija, jer i mene nasmiju kad mi se počnu nezaustavljivo cerekati svaki put kad ne skužim da su mi opet smjestile J.

Uz dva glavna kotača, PowerPro ima i treći koji mi omogućava da im brzinski pobjegnem kako bi me prestale ‘gnjaviti’ i zahvaljujući kojem nema više potrebe za potezanjem usisavača kako bi skrenuo onuda kuda sam ja krenula, već se vrlo lako kreće u svim smjerovima. Čak i kao ringišpil kad ga njih dvije uhvate u ‘đir’.

FC9921_09-APP-global-001
Još jedan plus je i duljina kabela od čak osam metara uz doseg od čak 11 metara zbog čega više ne moram mijenjati utičnice kad se prebacujem u druge prostorije stana.

Što se spremanja tiče, zauzeo je mjesto na kojem je stajao njegov stari nevaljali predhodnik, češće no ranije s njime i djecom istovremeno poigra se i moj suprug (svi smo mi Pepeljuge), a kako je tek liiiiijeeeeeep…

1

Foto: Philips

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

obitelj na ljetnom godišnjem odmoru

Kako se uistinu odmoriti na odmoru?

Što kad, umjesto kofera punog ljetne odjeće, ponesete…

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

Pročitajte i:

Beauty klasici kojima se uvijek vraćamo

Svaka godina i sezona donosi nam novitete u kozmetičkoj industriji od kojih nekolicina postane i…

U novom Cosmopolitanu sve što vam treba za more!

Što vam je potrebno za dugo, toplo ljeto? Badić, naočale, japanke, sunce, more i... Cosmopolitan!…

Odmor iz snova za mamu, tatu i bebu

Ne morate se mučiti tražeći najbolje ponude za obiteljska ljetovanja - portal BookNow24 će to…

Ne propustite ljetni paket National Geographica Hrvatska po posebnoj cijeni od 39 kuna!

I ovo ljeto vaš omiljeni časopis National Geographic Hrvatska donosi ljetni paket – tri ovogodišnja…