TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH – novi broj magazina Storybook

Autentičan i kreativan, prepun zanimljivih tema i umjetničkih editorijala, od danas je na kioscima

Kada ožujak pun života i obojen ženskom snagom i aktivizmom otvori sezonu uživanja i istraživanja, na stranicama proljetnog izdanja Storybooka, događa se svojevrsni – pokret otpora. Uz najljepše body rituale i modne detalje, u vintage baloneru, Storybook kreće u pohod na nova business iskustva, ali i, poput producentica trenutno najuspješnijih serija, predanim radom, i radom na sebi, objavljuje rat Hollywoodu i totalnoj dominaciji muškaraca na visokim pozicijama.

Mlada glumica Tara Thaller, cover star proljetnog broja Storybooka pripada generaciji Z kojoj je posvećeno nekoliko zanimljivih tema. Oni su nomadi koji vjeruju u putovanja i posebne doživljaje, a otkrivanje svijeta im je visoko na listi prioriteta, žive virtualno, obilježila ih je recesija, skromniji su i štedljiviji od milenijalaca ali su se za uspjeh spremni nemilosrdno boriti. Storybook je istražio što slušaju i otkrio kako se na globalnoj glazbenoj sceni događa svojevrsni trijumf čudaka. A Tara koja studira glumu na sarajevskoj akademiji, uz vrhunski glas i osjećaj za glazbenu kulturu ima i tu svježinu generacije koja tek otkriva žensku snagu.

Ženska snaga je obojila mnoge stranice proljetnog izdanja Storybooka – od novog power looka do moćnih žena pokretačica promjena, intervjua Rujane Jeger, kćeri pionirke feminizma na ovim prostorima Slavenke Drakulić, s uvijek provokativnom Vedranom Rudan. Ili pak ekskluzivnog intervjua s Emmom Sulkowicz, koja je brendirala osobnu tragediju i art performansom globalno prokazala institucije koje ignoriraju nasilje nad ženama.

Storybook piše i o ideji OTHERNESS-a, temi koja slavi drukčijost i tijelo kao alat i koju moramo prigrliti da bi se kulturološki, ali i duhovno obogatili. Kao ljudi, sanjari, individualci, intelektualci. Tema je ugostila ljude kojima to što pomalo iskaču iz okvira nije poza nego prirodni puls da budu i ostanu svoji. Oni su oslikani, imaju jazz glas koji je osvojio Carnegie Hall, ali i piercinge, autentični su, uspješni i sretni – u svojoj koži. Oni su izvan norme i forme. Imaju mišiće jer su objavili rat životu, ili pak rat bolesti poput pink girl. Naučit ćete od njih i ponešto o sebi.

U pričama koje ilustriraju stranice editorijala, na kojima sve vrvi od stila i stava, svoj autentičan i moćan potpis ostvarili su umjetnici fotografije – Bruna Kazinoti, Mladen Šarić i Mare Milin. Uz top modele kojima je radno mjesto cijeli svijet, Storybook je ugostio i umjetnički drag kolektiv – House of Flamingo. Ovaj žanr performativne umjetnosti istražuje sve one poželjne elemente trenutka – od campa kao sredstva vizualne provokacije do poigravanja identitetima, koji nas mogu približiti ideji ljepote tolerancije.

Budite autentični, kreativni i totalno drukčiji od drugih, baš kao Storybook!

Tagovi: ,

Vezano uz temu

10 godina Storybooka, u La Boheme klubu za odabrane

U pomalo mističnoj i dekadentnoj atmosferi s nama…

Majčinstvo nakon 35. - besplatni edukativni panel za sve zainteresirane

Vodeći hrvatski lifestyle brend, magazin Storybook u suradnji…

Zavirite u proljetno izdanje Storybooka

Vodeći lifestyle magazin Storybook proljeće pozdravlja novim izdanjem…

Cosmopolitan nikad nije bio tako cool i hrabar! Potražite novi broj na svim kioscima

U ožujskom izdanju časopisa Cosmopolitan upoznajte opako dobre…

Pročitajte i:

Amazinga ponovno otvorena! Vrhunska zabava za čitavu obitelj

Pandemija je na neko vrijeme zatvorila vrata Amazinge, nove hit-lokacije u Zagrebu za kojom su…

Lipanjski Elle je stigao na kioske!

Potražite lipanjski Elle na svim kioscima od 20. svibnja! A u njemu su odgovori na…

Helena Šopar nova kolekcija

Kampanja kao self portret Helene Šopar Zadro

Helena Šopar Zadro u ulozi fotografa, modela i stilista predstavlja capsule kolekciju “Piece Of Hope”…

Pretplatite se na Elle, prva 4 broja darujemo!

Pretplatite se na Elle, prva 4 broja darujemo i šaljemo vam doma! Čitajte Elle 365…