Što je svijest i zašto ju je važno širiti?

Besplatno uvodno predavanje o programu Instituta za širenje svijesti održat će se 3. 12. 2014. u 20.45 h u Zagrebu, Pink Elephant Yoga House, Gundulićeva 63

Postoje na tisuće definicija svijesti. Ja je osobno volim definirati kao "stanje koje dozvoljava percepciju". Onako kako učimo koristiti našu svijest, tako percipiramo svijet oko sebe.

1281128_43287834

Od rođenja, kako bismo se uklopili u naše društvo, međusobno se razumjeli i dosljedno komunicirali jedni s drugima, prihvaćamo jedan određeni opis svijeta. Prihvatili smo, zapravo, jedan dogovor.

Cijelo društvo utemeljeno je na dogovoru: društvena pravila, zakoni, politika… sve su to dogovori koji nam omogućavaju dosljedan društveni život. Mi smo društvena bića i trebamo imati zajednički plan na kojem možemo efikasno komunicirati.

Kada naiđemo na nešto nepoznato trebamo smisliti neki novi dogovor kako bismo prihvatili nešto što do tada nije bilo "dogovoreno”.

1034110_43988659

Činjenica da se opis svijeta temelji na arbitrarnom dogovoru trebala bi biti dovoljna kako bismo znali da je ono što smatramo stvarnim samo jedan od bezbroj mogućih opisa te iste stvarnosti. Toliko smo se navikli birati jedan određeni način opisivanja da smo gotovo zaboravili da ima beskonačno mnogo mogućih opisa prividne stvarnosti. Na takav smo način suzili našu sposobnost percipiranja i zatočili se u jednoj jedinoj stvarnosti koja je zapravo… nestvarna!

Dobar primjer su znanstveni zakoni: dovoljna je jedna nova teorija prihvaćena od strane znanstvenog autoriteta kako bi se stari "znanstveni" zakon srušio i stvorio novi. Ali svijet se nije promijenio… Ostao je isti. Promijenila se samo naša perspektiva, naš način opisivanja, naš dogovor.

Što mi zapravo promatramo? Što percipiramo?

Šamani kažu da percepcija označava dovođenje u red nečega što je potpuno neshvatljivo.
Kada šaman promatra svijet, ili bolje rečeno univerzum, on vidi polje energetskih svjetlosnih niti. Vidi da je i ljudsko biće napravljeno od tih istih niti.

1117539_13038677

Kad osoba nešto percipira, kada koristi svoju svijest, zapravo skuplja određeni broj niti u jednu točku i intenzivno ih rasvjetljuje.

Točka u kojoj se energetske niti skupljaju zove se "točka sastavljanja" ili "spojna točka".
Mi svi percipiramo naš svijet na isti način jer se spojna točka nalazi na istom mjestu energetske jezgre kod svih ljudskih bića.
Toliko smo navikli držati spojnu točku na istom mjestu da smo potpuno zaboravili da imamo sposobnost svjesnog pomicanja spojne točke i više ne znamo kako to činiti.

Micanje spojne točke i svjesno upravljanje percepcijom izvanredni su primjeri predmeta proučavanja Instituta za širenje svijesti.

Program Instituta za širenje svijesti naglašava važnost i moć ljudskih sposobnosti koje su gotovo neograničene, iako su možda skrivene ili zaboravljene.

Zahvaljujući tim sposobnostima svi mi možemo vidjeti svoju stvarnost s različitih točaka gledišta, upoznati drugačije stvarnosti i, iznad svega, shvatiti da ograničenja postoje samo u našim mislima.

To je način na koji konačno možemo dozvoliti da iskonsko, nefiltrirano znanje postane dio naše svijesti i da njegove "posljedice" kao što su blagostanje, zdravlje, sreća i ljubav postanu sastavni dio našeg života.

1171414_85227993

Sve to možete i sami otkriti ukoliko probudite želju za istraživanjem!

Program Instituta za širenje svijesti ne traži od vas dogmatično prihvaćanje "određene istine" već vam daje upute i alate koji će vam omogućiti da uz vlastiti trud bolje upoznate sebe i vlastite sposobnosti, lakše razumijete i prihvatite druge i konačno, na takav način, transformacijom vlastite svijesti, doprinesete neizvjesnoj i neophodnoj promjeni kolektivne svijesti.

10417753_310045822518825_5817429489912720482_n

Rad Instituta za širenje svijesti odvija se u 3 školske godine i obuhvaća teme kao što su:
– shvaćanje vlastitih životnih prioriteta
– čišćenje neuravnoteženih stanja svijesti kao što su laži i prešućivanja
– svijest i navike
– suočavanje sa strahovima
– oslobađanje od osuda
– emocije
– shvaćanje želja i ciljeva
– čišćenje prošlosti
– dosljednost
– upravljanje svjesnošću: svjesno sanjanje
– razvoj intuicije
– univerzum i suptilne percepcije
– rad s kristalima
– kreativnost
– svijest iznad emocija
– uzvišena stanja svijesti
– put do samospoznaje
– mijenjanje svijeta

Besplatno uvodno predavanje o programu Instituta za širenje svijesti održat će se 3. 12. 2014. u 20.45 h u Zagrebu, Pink Elephant Yoga House, Gundulićeva 63.

Vidimo se!

Marco Bianco

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

zabrinuta i tužna žena, prestrašena zbog svega što se događa s koronavirusom

Zašto se bojim više od drugih?

Potres koji se dogodio Zagrebu, ali i situacija…

Kako odnosi utječu na zdravlje srca i krvnih žila

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Utah pokazalo je da…

7 putovanja: Terapeutske priče za djecu

Kad zaista mnogo čitaš imaš priliku pronaći i…

Besplatno predavanje o prirodnoj terapiji za djecu

Cvjetne kapi mogu biti dragocjena pomoć djeci u…

Pročitajte i:

Trenirajte kod kuće uz novi broj Men's Healtha

Poznati hrvatski treneri osmislili su 66 vježbi koje ćete moći odraditi bez utega i sprava

pretplata na elle magazin

Pretplatite se na Elle i uživajte u čitanju modnog magazina u sigurnosti svog doma!

U ovim teškim trenucima kada Hrvatsku pogađa korona kriza, a građani Zagreba suočili su se…

Stigao proljetni broj StoryGoumeta

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga…

elle

Novi ELLE vas poziva u svoj zeleni svijet!

Ekološki osviješteni dizajneri, buntovnička generacija Z i celebi koje od red carpeta više zanima green…