Srce na tanjuru, ugostiteljstvo na respiratoru

Novi broj StoryGourmeta je u prodaji!

Ponekad je dovoljna samo inspiracija da pokrene vaše kulinarske vještine.  No ona treba biti takva da vas izbaciti iz kolosijeka svakodnevne ustaljene kuhinje i pružiti vam nešto neviđeno. Upravo to svake sezone radi magazin StoryGourmet, a u ovom broju poseban naglasak stavlja i na stanje u ugostiteljstvu i probleme s kojima se ugostitelji i svi zaposleni u tom lancu suočavaju, no sve to i dalje ponosno mašući najboljim zastavama naše gastronomije.

U ovom jesenskom izdanju donosi 29 novih recepata zbog kojih će ostati sačuvan na vašoj polici s kuharicama, no to nije sve što možete pronaći u ovom raskošnom izdanju.  Pravi dragulji kriju se upravo u Lijepoj našoj. Tako u ovom broju predstavljamo i restoran Roxanich, dio puno šire priče koju osim dobro poznate vinarije čine i wine & heritage hotel, u koju je utkana i ženska snaga obitelji, a sve to za StoryGourmet saznaje Gregorio Mannucci u iskrenom i otvorenom intervju s vlasnikom Mladenom, u kojem je otkriva kako se usudio ostvariti svoj san.

No da ruže ne cvjetaju među domaćim ugostiteljima potvrđuje i Marin Medak, ovoga puta kao sugovornik u ulozi predstavnika Koordinacije ugostitelja Hrvatske u kojem govori o problemima s kojima se suočavaju domaći ugostitelji no i načinima kako preživjeti i prebroditi ovu situaciju.

U vinariji broja obrađuje se vinarija braće Benvenuti nedaleko Momjana a za slatki dio priče chef Ivan Pažanin razgovarao je s Teom Mamut.

Na tanjur vam se služe i svjetske hot spot destinacije a trenutno je to Kopenhagen kroz priču o tri vrhunska kuhara a djelo jednog od njih je i cover fotografija ovog broja, točnije chefa Rasmusa Munka.

Odlične recepte voćnih kraljica sezone, jabuka i grožđa, predstavljene su u nekoliko načina, od klasičnih do novih varijantni poput baze za ručak.

Mnoge druge odlične teme i u ovom broju donose i još neka etablirana imena koja pišu za StoryGourmet poput Marine Gaši i Ante Udovičića.

Svoj primjerak StoryGourmet-a potražite u prodaji po cijeni od 25 kuna, a svakoga dana svevremenske gastro teme pratite i na stranici www.story.hr/Gourmet

Tagovi:

Vezano uz temu

Stigao proljetni broj StoryGoumeta

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua…

Uskrsna StoryGourmet radionica na Gorenje način

Proljeće je doba godine u kojem se moguće…

Pročitajte i:

Otkrivamo chefovsku zvijezdu na jesenskoj tajnoj večeri magazina StoryGourmet

Kuhar koji naizgled spaja nespojivo, odličan je opis za ovog vrhunskog chefa koji dolazi iz…

Ova nedjelja rezervirana je za Sensa dan!

Najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenome – Sensa Dan - održat će se…

Jeste li spremni na putovanje? Uživat će i djeca!

Svake nedjelje ide se na jedno gastro putovanje; ove je u planu Bosna i Hercegovina.…

Zumići odsad i u online igrokazzzzu

O pčelama i njihovom značaju u svakodnevnom životu djeca odnedavno mogu učiti i na Konzumovom…