Sedam fakina i jedna dama pjevaju o Zagrebu

Vokalni ansambl Angeluš odlučio je posvetiti koncert zagrebačkim krovovima stradalima u potresu, a prihod od ulaznica darovati za obnovu krova prekrasne dvorane u kojoj će nastupiti. U utorak, 6. listopada u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda Angeluši će pjevati Zagrebu, a kao posebna gošća nastupit će Nina Kraljić.

Ljubav prema a cappella pjevanju potaknula je prije 11 godina pjevače ansambla Lado na osnivanje posebne pjevačke družine, a s vremenom su im se pridružili vrsni profesionalci koji su svoje iskustvo skupljali u drugim renomiranim ansamblima poput Zbora Hrvatske radiotelevizije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te u glasovitim klapama. Danas članove Angeluša čine: Pavo Begovac, Mario Gudan, Dubravko Radić, Jakov Gudan, Tomislav Meštrić, Goran Gregorin i Vjeran Magjarević.

Zagreb se voli pjesmom

Već u prvim godinama zajedničkog djelovanja Angeluši su započeli s projektom oživljavanja dobrih starih pjesama o Zagrebu, a za obradu su angažirali ugledne aranžere i vrsne poznavatelje a cappella pjevanja kao što su Pero Gotovac, Tomislav Uhlik, Joško Ćaleta i drugi. Dugo je sazrijevala ideja o snimanju nosača zvuka posvećenog voljenom gradu i ove godine, usprkos i u inat nevoljama koje su donijeli pandemija i potres, Angeluši su krenuli u ostvarenje davno postavljenog cilja. Za prvi singl odabrali su pjesmu Roberta Valdeca Stari dečki koju je uglazbio i izvodio legendarni zagrebački šansonijer Zvonko Špišić, a za Angeluš obradio Marko Rogošić. Spot za pjesmu snimljen je u suradnji s Markom Pletikosom na prekrasnim lokacijama Gornjega grada. https://youtu.be/1U2gWt2UAiQ

Zajedno pod starim krovovima

Kao posebnu gošću na svom koncertu kojeg su simbolično nazvali Pod starim krovovima, Angeluši su pozvali Ninu Kraljić, moćnu vokalisticu jedinstvenog senzibiliteta koja suvereno vlada različitim glazbenim izričajima. Nina se rado odazvala tom pozivu, kako zbog mogućnosti da surađuje s vrhunskim pjevačima tako i zbog plemenite misije ovog koncerta.

Sedam fakina i jedna dama pjevat će o Zagrebu u najstarijoj i najljepšoj koncertnoj dvorani koja je teško ranjena u potresu, ali sanirana i sigurna za izvođače i publiku i koja vraća svoj stari sjaj zahvaljujući umjetnicima. Ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeni događaj potražite na blagajni HGZ-a ili online na: https://hgz.kupiulaznicu.hr/ 

Foto: Marko Pletikosa i Nino Radošević

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Hrvatski glazbeni zavod

BEETHOVENplus – festival koji ne smijete propustiti

I vi možete pomoći obnovi Hrvatskog glazbenog zavoda,…

Ekskluzivno! Stručnjaci zabrinuti za psihičko stanje djece u Zagrebu. Evo što slijedi na jesen...

Regresija u ponašanju, burne emocionalne reakcije, povlačenje u…

Jedinstveni koncert za vikend pred vama

Josipa Lisac i Marin Ivanović Stoka, Nered, Tram…

Pročitajte i:

vizual

Srebrenica kroz prizmu lokalne profesorice: Jasmila Žbanić za Elle o turbulencijama iza kulisa

U novome siječanjskom broju, Elle je razgovarao s Jasmilom Žbanić, scenaristkinjom i redateljicom filma „Quo…

story

Novi broj Storyja donosi ekskluzivni editorijal s Lejlom Filipović!

Potražite na kioscima novi broj magazina Story jer vas očekuje modni editorijal s Lejlom Filipović,…

Mariana Van Zeller

Nova hit serija na National Geographicu: „Mariana Van Zeller: U raljama crnog tržišta“

Nagrađivana novinarka Mariana van Zeller istražuje tajni svijet podzemlja najopasnijih svjetskih crnih tržišta.

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska!

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i uz jedan broj gratis dobit ćete na dar…