Kuhar koji naizgled spaja nespojivo, odličan je opis za ovog vrhunskog chefa koji dolazi iz zagrebačkog restorana Fidel Gastro.

Kao što mu ime i sugerira, Fidel Gastro inspiraciju crpi iz južnoameričke kuhinje, no nipošto ne staje na tome. Radikalni  fusion koji predstavlja čini ga prepoznatljivim, zbog toga što se glavni chef, Petar Tomašević, vodi idejom da  inspiraciju traži svuda. Fusion koji Fidel Gastro nudi svojim gostima baziran je na talijanskoj kuhinji uz snažne južnoameričke i japanske utjecaje.  

I sam ambient i izgled restorana iz kojeg stiže ovaj glavni kuhar, izgleda upečatljivo.

Nedjeljko Mikac Cak, akademski kipar, dizajnirao je interijer Fidela Gastra. Odluka za industrijski smjer bila je hommage povijesti samog prostora, jer je to nekada bila stara tvornica. Uvođenje elemenata od drveta dalo je restoranu topao i opuštajući izgled i atmosferu.

Ovakvo

iskustvo i estetski izričaj odlična su uvretira u senzaciju koju će Petar

Tomašević prezentirati ove jeseni na StoryGourmet Chef Secret Dinner projektu.

A lokacija? Ona će još neko vrijeme ostati tajna.