Odmor iz snova za mamu, tatu i bebu

Ne morate se mučiti tražeći najbolje ponude za obiteljska ljetovanja – portal BookNow24 će to učiniti umjesto vas

Kako započeti… Mama sam petomjesečne djevojčice i cijeli moj svijet se preokrenuo. Sve o čemu sam razmišljala u četiri zida svog zagrebačkog stana bile su isključivo potrebe tog malenog bića.

Sada, kad nas dvije već imamo svoj ritam i solidno vladamo situacijom došle smo do pitanja: Zašto i novopečena mama i malena bebica ne bi uživale u životu i ljetu? Možda je malo teže….ali uz dobro planiranje i organizaciju je i izvedivo!!!

Bookirale smo 5 dana u Boutique Camping Bunja na otoku Braču i krenule u svoju prvu malu avanturu beba i mama ( bio je i tata tu, naravno da bez njega ništa ne bi bilo izvedivo :) ).

Odabrale smo savršeno mjesto.

Kamp je smješten prvi red do mora u prekrasnoj borovoj šumi te ima sve potrebno da se, kad uđete u tu mobilnu kućicu ili smjestite na mjesto za kampiranje, možete totalno opustiti i uživati u svom odmoru.

U jutarnjoj kavici, snacku, doručku ili u dalmatinskim specijalitetima možete uživati u kafiću/restoranu campa u hladovini borova okruženi poznatim bračkim suhozidom s pogledom na morsko plavetnilo Bračkog kanala, atraktivni kanjon Cetine i – što je najbitnije – na dječje igralište :). Kupanje s mališanima više nije ni toliki izazov jer kamp na par koraka nudi i šljunčanu plažu Babin Laz i grijani bazen idealan za sve dječje radosti.

Ako ste nešto i zaboravili i ponovno morate u mobilnu kućicu ili u svoju camping oazu, sve je tako blizu da vas ništa neće moći uzrujati. To je prava anti stress zona. Uistinu je!!!

Najbolji dio priče je terasa mobilne kucice. Ta terasa… od 24 m2 s dvije ležaljke, pogledom na borove… mjesto je za obiteljske ručkove s povjetarcem u kosi, za izležavanje i lagani popodnevni spavanac, za cjelodnevno druženje na morskom zraku. Dane smo provodili na terasi u veselju, a na mamino oduševljenje i djetešce je spavalo puno bolje i duže… Tako da je nama ovoooo idealno mjesto za obiteljski odmor.

Na Vašoj " To do" listi sigurno će se naći odrađivanje nekakve sportske aktivnosti, obilazak kulturne baštine otoka ili šetnja kroz prekrasna malena mjesta otoka Brača. Jedno takvo pitoreskno mjestašce je i gradić Sutivan na čijoj šetnici možete uživati satima, bilo da ste sjeli na kavu, ručak ili pratili svoju djecu u njihovim biciklističkim pothvatima.

Ponudu tura i aktivnosti možete pronaći na stranicama portala BookNow24 portala. U Sutivanu postoji agencija Aldura Sport. Vlasnici agencije uživajući u sportskim aktivnostima i prirodi sa svojom djecom odlučili su to ponuditi svim zainteresiranim mještanima i turistima. Kajak, biciklizam, penjanje po stijenama, obiteljske ture na Vidovu goru, stand up paddling po skrivenim uvalama… Sve aktivnosti i ture prilagodene obiteljima. Osnivači su i poznatog Vanka regule sportskog festivala koji je 17 godina u Sutivan dovodio mnoge sportaše i posjetitelje.

Osobno smo odradili obiteljsku kajak turu. Uživali smo dobro namazani sunčanim kremama u zrakama sunca i savršenoj temperaturi mora nakon lagane bure. Isto tako vratili smo se s ture obogaćeni pričama o otoku Braču, njegovoj povijesti, geolokacijama, podmorskom kulturnom dobru, obiteljskim i rekreacijskim biciklističkim stazama, o mjestima koje bi trebalo posjetiti.

Sve Vam ipak neću otkriti, kako bi i sami mogli uživati u istraživanju otoka.

Svoju obitelj možete oplemeniti i znanjem o maslinovim uljima odlaskom u Muzej uja u Škripu, malenom pitoresknom bračkom mjestašcu.

Kate i Kruno, dvije krasne individue, a ujedno i bračni par, napavili su pravu malu atrakciju od uljare koja je vec 4 generacije u njihovoj obitelji.

Tamo se možete upoznati s kvalitetom ulja, načinom izrade prije 100 godina i sada, vidjeti poseban način izrade kamenog krova, te degustirati dalmatinske specijalitete: sušene masline, rajčice, motar, paštetu od zelenih i crnih maslina te nezaobilazan dalmatinaki pršut uz ovčje i kravlje bračke sireve, stopljene s okusima pravog extra djevičanskog maslinovog ulja. Bit će to savršena uspomena s odmora… Ponesite je svakako sa sobom i stavite u obiteljske albume 😃

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Otkrivamo chefovsku zvijezdu na jesenskoj tajnoj večeri magazina StoryGourmet

Kuhar koji naizgled spaja nespojivo, odličan je opis za ovog vrhunskog chefa koji dolazi iz…

Ova nedjelja rezervirana je za Sensa dan!

Najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenome – Sensa Dan - održat će se…

Jeste li spremni na putovanje? Uživat će i djeca!

Svake nedjelje ide se na jedno gastro putovanje; ove je u planu Bosna i Hercegovina.…

Srce na tanjuru, ugostiteljstvo na respiratoru

Novi broj StoryGourmeta je u prodaji!