Od prve do šesnaeste – jedini vodič koji trebate za odabir dječjih poklona!

Ako ste se ikada namučili pronaći najbolji poklon za djecu, bebe ili tinejdžere, nemojte očajavati, ponekad je čak i samim roditeljima teško izabrati pravu igračku ili dječju knjigu, onaj poklon koji će izmamiti osmijeh na lice i izazvati oduševljenje kod djeteta.

Odlučili smo pripremiti vam vodič najboljih igračaka za djecu i to s obzirom na dječju dob pa u nastavku možete provjeriti najbolje poklone za bebe, djecu od 2 do 11 godina i kategoriju za koju je uglavnom najteže kupovati - tinejdžere. Ovaj ultimativni vodič kroz dječje poklone, prave igračke, originalne knjige i slikovnice možete koristiti za blagdane, ali i sve nadolazeće rođendane.

Imamo i dodatni savjet. Kod odabira najboljeg dječjeg poklona djecu, iskoristite prednosti online platforme Jeftinije.hr na kojoj možete na jednom mjestu pregledati i usporediti igračke, dječju opremu, knjige, slikovnice i bojanke pa čak i odjeću ostale dječje uzraste.

Jeftinije.hr vam na istom mjestu donosi i pregled aktualnih kataloga i letaka pa u svakom trenutku možete provjeriti ponudu i u vašim omiljenim fizičkim trgovinama.

Najbolji pokloni za bebe

Najbolji poklon za bebe je onaj koji može stimulirati sva njihova osjetila, i još važnije, izdržati ogromnu količinu sline. Prva godina života prepuna je tektonskih promjena u razvoju djeteta i iako vam se čini da jedva može držati igračku bebe su itekako spremne za igru. Pod uvjetom da znate izabrati pravu igračku. Prve igračke za bebu trebaju biti mekane i sigurne za stavljanje u usta, odličan izbor za najmlađe može biti šareni mobile koji se postavlja na krevetić ili dječja kolica, mekana podloga za igru, plišane igračke, razne zvečke ili zvučne igračke. Ako želite preskočiti igračke, roditelji će biti presretni ako odaberete nešto od odjeće za bebe.

 

 

Najbolji pokloni za jednogodišnjake

Izabrati odličan dar za jednogodišnjake bit će jednostavnije nego što mislite, u toj razvojnoj fazi fascinira ih apsolutno sve pa neka vam ne bude čudno što će možda biti više oduševljeni kutijom nego igračkom koja se nalazi u kutiji. Omiljene aktivnosti jednogodišnjeg djeteta su povlačenje, guranje, sastavljanje i rastavljanje - i naravno, spremanje i vađenje stvari ili igračaka iz kutija. Odličan izbor za poklon su različite mekane slikovnice i brojalice koje ih uče prvim riječima, brojkama, glasanju životinja i slično. Dobar izbor su velike i mekane kocke koje se mogu slagati jedna na drugu.

Najbolji pokloni za djecu od 2 godine

Slično kao i za jednogodišnjake, najbolji poklon za dvogodišnjake mogle bi biti stvari koje već imate kod kuće poput različitih kuhinjskih posuda, kuhača, metlica i lopatica. Dvogodišnjaci uživaju u igri uloga i uče kroz oponašanje pa su odličan izbor igračke koje su namijenjene igri uloga poput dječjih kuhinjskih setova, dječjih setova alata, ali i autići, kamioni i lutke. Sa svim tim igračkama mogu oponašati svijet odraslih kojeg promatraju oko sebe.

Najbolji pokloni za djecu od 3 godine

Za trogodišnjake izaberite igračke koje potiču igru u svijetu mašte. Mnogi trogodišnjaci kreću s vrtićem, upoznavanjem vršnjaka, postaju jako brbljavi i žele interakciju sa svijetom koji ih okružuje. Osim toga u ovoj razvojnoj fazi djeca grade samostalnost i bruse fine motorne vještine. Izaberite im didaktičke i edukativne igračke koje su zabavne i interaktivne. To mogu biti kompleti za razvijanje motorike, drvene ploče za crtanje i pisanje, edukativni setovi igračaka, razne kocke i kompleti za sastavljanje.

 

Najbolji pokloni za djecu od 4 godine

Slično kao i kod trogodišnjaka, za četverogodišnjake izaberite igračke koje vode dijete u svijet mašte. U toj razvojnoj fazi obožavaju pričanje priča, igru uloga i pretvaranja te istraživanje. Izaberite igračke koje će im biti zabavne, ali i izazovne. To mogu biti razne igračke za igranje uloga, igračke za igru na otvorenom, razni kreativni setovi i istraživačke igračke.

Najbolji pokloni za djecu od 5 godina

Petogodišnjaci su jako društveni, vole se igrati u grupi pa se kao odličan izbor nameću razne društvene igre u koje se možete i sami uključiti. Djeca te dobi su već vrlo dobro fokusirana, mogu savladati zahtjevnije fizičke aktivnosti i razvijaju finu motoriku. Odličan izbor za poklon, osim raznih društvenih igara, su knjige i bajke, memory igre, dječji instrumenti, setovi kockica i različiti setovi kreativnih i edukativnih igračaka.

Najbolji pokloni za djecu od 6 godina

U ovoj predškolskoj fazi djeca se obožavaju igrati u grupi, razvijaju smisao za humor, vrlo su svjesni da i u igri postoje pravila i lijepo ponašanje, a osim svega većina ih u ovoj fazi obožava čitati. Iskoristite to za odabir savršenog poklona za šestogodišnjake i poklonite im knjige, slikovnice i bajke ili već malo teže bojanke. Odličan izbor mogu biti i različiti znanstveni i istraživački setovi, društvene igre, ali i obožavane LEGO kockice.

Najbolji pokloni za djecu od 7 godina

Najbolji poklon za vašeg prvašića bit će igračke koje im pomažu pisati ili crtati detaljne slike te one s kojima mogu graditi i kreirati. Oprema i pribor za stvaranje i kreiranje, sportska oprema, LEGO setovi ili slične kockice za gradnju su neke od najboljih igračaka za sedmogodišnjake. Možete im izabrati i igračke za igru na otvorenom poput različitih sportskih igračaka, dječjeg bicikla, rola, lopti i igračaka za skakanje. Svidjet će im se različite igračke za istraživanje poput dječjeg mikroskopa ili dvogleda.

Najbolji pokloni za djecu od 8 godina

Najbolji poklon za osmogodišnjake bit će onaj s kojim će moći duboko zaroniti u svijet mašte i istraživanja. U ovoj fazi se djeca već počinju identificirati kroz svoje fizičke vještine i počinju razvijati svoj društveni identitet. Sada su spremna za kompliciranije igre, dječje romane čak i dječje stripove. U ovoj fazi poboljšat će im se vještine pisanja i crtanja pa su različiti tajni dnevnici odličan izbor. Razmislite i o setovima za kreiranje i znanstvenim setovima.

Najbolji pokloni za djecu od 9 godina

U dobi od 9 godina, već je malo teže izabrati pravi poklon koji će im se svidjeti i kojeg će koristiti. U ovoj fazi djeca već jako dobro znaju što žele i s čime se žele igrati, rade razliku između igračaka za mlađu djecu i svoj uzrast i općenito ih je teže zadovoljiti. Za ovu dob prikladne su izazovne igračke poput maketa, težih LEGO setova, elektronskih i tehničkih igračaka, težih društvenih igara, igračaka na daljinsko upravljanje pa čak i različitih igraćih konzola.

 

Najbolji pokloni za djecu od 10 godina

Slično kao i za devetogodišnjake, i desetogodišnjacima treba izabrati izazovnu igračku koja će ih potaknuti na stvaranje, kreiranje i razmišljanje. To mogu biti puzzle setovi, različiti uradi sam setovi, društvene igre, različite elektroničke i tehničke igračke. Naravno, odličan izbor bit će i razne igračke za igru na otvorenom, od hoverboarda do pištolja na vodu.

Najbolji pokloni za djecu od 11 godina

Na pragu tinejdžerske dobi, 11-godišnjaci znaju biti popriličan izazov kada je riječ o kupnji igračke ili igre koja će ih oduševiti. Lego setovi mogu biti dobar izbor, ali svakako provjerite koje kolekcije dijete želi ili s kojima se voli igrati. Dobra ideja su različiti setovi odnosno figurice iz omiljenih filmova ili crtića, društvene igre poput Pictionaryja ili Scrabblea, ali i brojni gadgeti poput slušalica, zvučnika, igraćih konzola ili omiljene video igre.

Pokloni za tinejdžere

Za tinejdžere nije lako izabrati poklon s kojim će se oduševiti, ali izbora zapravo imate na pretek. Od samih igračaka, dobra ideja su različite figurice iz omiljenih filmova ili serija, odjeća s junacima iz omiljenih filmova i serija, različiti gadgeti poput Instax fotoaparata, sportske kamere, potom nakit, proizvodi za ljepotu ili sportska oprema za omiljenu sportsku aktivnost. Super izbor bit će i otkačene čarape, trendi ruksak ili tenisice omiljenog branda.

 

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Za one najmanje i one malo veće: Što pokloniti djeci za Božić?

Božiću se svakako najviše vesele djeca i uz…

Petar Pan i Pinocchio – najbolji pokloni za maštovite pustolove

Strašni gusari i nestašne vile, živopisne pustolovine i…

Pročitajte i:

Beauty klasici kojima se uvijek vraćamo

Svaka godina i sezona donosi nam novitete u kozmetičkoj industriji od kojih nekolicina postane i…

U novom Cosmopolitanu sve što vam treba za more!

Što vam je potrebno za dugo, toplo ljeto? Badić, naočale, japanke, sunce, more i... Cosmopolitan!…

Odmor iz snova za mamu, tatu i bebu

Ne morate se mučiti tražeći najbolje ponude za obiteljska ljetovanja - portal BookNow24 će to…

Ne propustite ljetni paket National Geographica Hrvatska po posebnoj cijeni od 39 kuna!

I ovo ljeto vaš omiljeni časopis National Geographic Hrvatska donosi ljetni paket – tri ovogodišnja…