Kako je bilo na sajmu turizma PLACE2GO?

Na sajmu turizma PLACE2GO predstavio se časopis National Geographic Hrvatska u sklopu izložbenog prostora VisitUSA Croatia.

Protekli vikend na turističkom sajmu PLACE2GO u Areni Zagreb, predstavio se časopis National Geographic Hrvatska na izložbenom prostoru VisitUSA Croatia. U sklopu događanja najpoznatiji popularno-znanstveni časopis u suradnji s agencijom EX-ALTO organizirao je radionice za djecu kako bi nadahnuo najmlađe posjetitelje, ali i ostale brojne posjetitelje.

VisitUSA Croatia i partneri na Brand USA radionici tijekom sajma PLACE2GO

 

A prije više od godinu dana u Hrvatskoj je osnovan VisitUSA Croatia. VUSA Croatia je savjetodavni odbor koji djeluje s ciljem promicanja putovanja u Sjedinjene Američke Države. VUSA Croatia je u sklopu turističkog sajma PLACE2GO u Areni Zagreb organizirao B2B radionicu za tour-operatore, putničke agencije, avio-kompanije i medije koji su zainteresirani za organizaciju putovanja u Sjedinjene Američke Države ili promociju destinacija SAD-a. U nastupu VUSA Croatia na PLACE2GO sajmu, osim časopisa National Geographic Hrvatska, sudjelovali su i skijaške destinacije Aspen i Vail koje je predstavio TravelAdvisor, kao tour-operator Mondo Travel, Sunčana Vura - Work&Travel te Air France KLM kao trenutno najpovoljniji avioprijevoznik za veliki broj destinacija u SAD.

Goran Rihtarić – predsjednik VUSA Croatia, Alida Bubanko-Ralić – AirFranceKLM, W. Robert Kohorst – Veleposlanik SAD u Hrvatskoj

Povodom radionice najavljen je i prvi direktni let za SAD, Philadelphia-Dubrovnik, prvi takav od osamostaljenja Hrvatske države, koji će krenuti u lipnju ove godine. "Direktan let između SAD-a i Hrvatske šalje snažnu, pozitivnu poruku turističkom sektoru. Nadam se kako će svi direktni letovi ovog ljeta biti puni te kako će voditi ka uvođenju novih direktnih linija, stvarajući dodatna turistička i poslovna putovanja." - istaknuo je Veleposlanik SAD u Hrvatskoj, W. Robert Kohorst.

Navedeni je let tek sezonskog tipa, a VisitUSA Croatia radi na uspostavljanju stalne zračne povezanosti Hrvatske i SAD-a, prije svega na relaciji Zagreb-New York, jer će tek ta linija značajnije potaknuti putovanja iz Hrvatske u SAD. "Hrvatska je definitivno regionalna turistička velesila i tu okolnost moramo iskoristiti za nametnuti se kao lider u outgoing ponudi s regionalnim ishodištem u Hrvatskoj. Prva B2B radionica VisitUSA Croatia pod pokroviteljstvom BRAND USA čini se kao mali korak u tom smjeru, ali svi putnici znaju kako i najduže putovanje počinje prvim korakom." - zaključio je Goran Rihtarić, izvršni predsjednik odbora VisitUSA Croatia.

Magazin National Geographic održao je radionicu izrade indijanskih perjanica na sajmu putovanja Place2go u zagrebačkoj Areni u Zagrebu 16. 3. 2019.
Na fotografiji: Voditeljice dječje radionice i djeca.
Foto: Krasnodar Peršun/Story

 

Tekst i foto: promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

dvina meler

Nije je dugo bilo u javnosti, a sad je Dvina Meler prvi put progovorila o sinu

Bivša karatistica, manekenka i svjetska putnica Dvina Meler…

Ususret 4. Međunarodnom sajmu turizma Place2go

Za sve velike i male ljubitelje putovanja i…

Pročitajte i:

NGM

Ne propustite travanjski broj National Geographica Hrvatska!

Potražite novi broj svoga omiljenog popularnoznanstvenog magazina na svim kioscima od 10. travnja!

prima naslovna

Probudite svoju kreativnost uz novi PRIMA Interijeri katalog!

Inspirirajte se najnovijim trendovima u uređenju interijera predstavljenim u novom PRIMA katalogu

story pr članak

Sandra Lončarić: 'Status nacionalne prvakinje drame mi je vjetar u leđa'

Glumica Sandra Lončarić je za časopis Story otvorila dušu u ekskluzivnom intervjuu. Potražite novi broj…

cover

Kulinarska radionica: Proljeće na tanjuru uz StoryGourmet

Glumica Katarina Madirazza, blogerica Sonja Kovač, food blogeri Sandra Rončević i Mile Butorac te drugi…