sanytol

I nakon šmrkavog nosa, i nakon shoppinga, i nakon rukohvata, ruke trebaju biti čiste!

Zima je, usred smo pandemije kovidom, a neke stvari ipak trebamo obavljati, na primjer, otići na posao, kupiti potrepštine, voziti se u liftu, javnom prijevozu... I ruke su nam stalno u doticaju s raznim bakterijama, virusima, gljivicama pa ih često trebamo dezinficirati kako bismo ostali zdravi. Odaberite za sebe i svoju obitelj dezinficijens koji brine o vašoj koži i zdravlju.

Kako smo u lockdownu već prilično dugo, više ni dane ne brojimo, djeca i ja nemamo baš neke prilike za izlaske ni druženje s drugim ljudima u javnim prostorima. Nije ni čudo što su se razveselili kad je zahladilo – a nadamo se da škola počinje uskoro i ‘uživo’, mami je sjela plaća – pa smo odlučili zajedno otići u nabavku, dopuniti zalihe odjeće, a sinu su trebale i nove zimske cipele.

Spremili smo se, dogovorili što točno tko treba, locirali trgovine koje moramo posjetiti, da bismo bili što brži i učinkovitiji, stavili maske na lice i krenuli u obližnji shopping centar. Ali, jao muke! Sjeli smo u auto, a ono – budući da duuugo nismo išli dalje od obližnjeg dućana u kvartu, ili krug oko zgrade kako bi naši kućni ljubimci obavili svoje fiziološke potrebe, jer ja radim od kuće, nitko od ukućana nema sportskih aktivnosti, dakle živimo online – auto neće upaliti. Ne zamjeram mu, i ja se jedva upalim svako jutro. Kako moja spoznaja o autima seže do toga da u ovakvim neugodnim iznenađenjima je riječ o akumulatoru, i to PRAZNOM, predložila sam djeci da krenemo javnim prijevozom.rukohvat sanytolEto, maske imamo, u mojoj torbi vjerno čeka Sanytol dezinfekcijski gel za ruke, i to malo pakiranje od 75 ml, i mi smo doista spremni ispuniti svoju misiju u shopping centru i gradskom autobusu. Bus je došao, a moji tinejdžeri i ja utrpali smo se među ostale putnike s ‘brnjicama’ na licu. Nije baš bilo mjesta za sjesti pa smo zgrabili rukohvate gradskog autobusa. Drmusali smo se i truckali tako do odredišta, a kako inače baš ne volim te rukohvate po javnom prijevozu, jer su leglo svih bakterija i virusa nakoćenih na ovome svijetu, čim smo izašli, dohvatila sam Sanytol i rekla djeci: ‘Ajmo, prije nego što krenemo dalje, svakome po kapljica, protrljajte ruke i izbrojite do 30, pa ulazimo!’

Sanytol gel uvijek nosim sa sobom jer je doista praktičan, a moja djeca imaju jako osjetljivu kožu. Sina, dok je bio mali, zvali smo indikatorom za štetne sastojke. Svaki put kad bi u moju kuću zalutao neki kozmetički proizvod na kojem ne bih primijetila da ima konzervanse, parabene, fosfate, triklosane, ftalate i ostale E, A, C-emulgatore, i ne znam kakve sve čudne spojeve, on bi imao alergijsku reakciju. A ja? Na koži ruku doslovno mi se stvore krateri u samo nekoliko sati od korištenja dezinficijensa koji nije nježan i blag prema rukama.

Tako očišćeni i osigurani, krenuli smo u potragu za tajicama, trenirkama, cipelama… Čekali ispred dućana, svakog, barem pola sata, dok se ne isprazni na dopuštenu razinu. I kad bi nas prodavačice na ulasku zaustavile riječima: ‘Dezinficirajte ruke, molim’, ja bih iz torbe izvadila svoj priručni Sanytol, ljubazno se nasmiješila i rekla: ‘Oprostite, nosimo sa sobom svoje sredstvo za dezinfekciju, malo smo osjetljivi, a ovo nam je provjereno.’

I prolazili smo bez problema… To smo poslijepodne dezinficirali ruke više nego unatrag mjesec dana, svako malo: jedan dućan, drugi dućan, treći dućan, pa opoet gradskki autobus, pa ulazak u zgradu, pa nakon lifta, a na našoj koži nije bilo nikakvih posljedica, samo osjećaj da su ruke čiste.

sanytol

Još nešto, budući da imamo dva psa, koja redovito vodimo u šetnju, a živimo u neboderu, na 14. katu, lift nam je neizbježno prijevozno sredstvo. Znate li koliko ljudi procirkulira tim liftom u 24 sata? Ne znam točno ni ja, ali sigurno puno. Baš zato sam odlučila na ulasku u stan postaviti veće pakiranje Sanytola, od 250 ml, tako da bude na vidljivom mjestu, da djeca svaki put kad uđu u stan, mogu dezinficirati svoje ruke.

I ne brinem više oko alergijskih reakcija (ne sadrži alergene, fosfate, parabene, triklosane, ftalatanite) ni bilo kakve zaraze jer zahvaljujući svojoj formuli trostrukog djelovanja, Sanytol dezinficirajući gel čisti i dezinficira ruke u 30 sekundi, a ostavlja ih čistima, zdravima, mekima i uz sve nježno mirišu (mmmm… na zeleni čaj!). Uklanja čak 99,9% bakterija, candida albicans, virus gripe H1N1, e-coli, salmonelu, listeriju, virus herpesa, staphylococcus aureus i 229E humani koronavirus.

Ah, da, jedno pakiranje držim i u kuhinji… Prije kuhanja, očistim ruke, a super mi je jer ga ne moram ispirati niti su mi ruke ljepljive nakon nanošenja, i uz to ih hidrira…

Dakle, taj smo dan završili uspješnom kupovinom i ukusnim ručkom, a u svemu je sudjelovao Sanytol!

P. S. Budite odgovorni, dezinficirajte ruke!

Tekst: Sanja Matasić
Foto: Promo, Shutterstock

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

pr članak

Kako se jednostavno zaštititi u vrijeme pandemije?

Trenutno se na globalnoj razini događa puno toga.…

čišćenje podova

Savršena dezinfekcija bez izbjeljivača

Sanytol je brend za čišćenje i dezinfekciju bez…

Višenamjensko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju

Želite li čiste i dezinficirane površine u vašem…

Pročitajte i:

naslovna

Suha koža? Ne, hvala…

Zima je posebno teška za one s prirodno suhom kožom. Vremenski uvjeti vani u kombinaciji…

djeca na radinici

Besplatne preventivno-socijalizacijske radionice: Zajedno učimo kako da budemo bolji prema sebi i drugima!

Društveni centar Borovje ponovno otvara upise za grupe djece od 7 -11 godina u kojima…

vizual elle

Potražite na kioscima novi Elle i otkrijte sve o proljetnim trendovima!

Novi broj magazina Elle donosi vam pregršt proljetnih poslastica: veliki trend report za predstojeću sezonu,…

Lactourea

Svjetski stručnjak za ureu & suhu kložu

Koža je vrlo osjetljiva i konstantno izložena vanjskim faktorima koji je isušuju i oštećuju. Suha…