Hrvatska je spremna za post-COVID pacijente

Osma po redu Crikvenica International Health Tourism konferencija održala se 12. i 13. studenog, po prvi puta virtualno na engleskom jeziku

“U strateškom je fokusu Hrvatske daljnji razvoj našeg zdravstvenog turizma koji ima velik potencijal doprinosa cjelogodišnjoj turističkoj aktivnosti. Osim toga, Hrvatska za taj oblik turizma ima sve bitne komparativne prednosti koje ćemo iskoristiti u periodu pred nama”, najavila je Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, pozdravivši sve organizatore, sponzore i sudionike osme po redu konferencije o zdravstvenom turizmu.

Crikveničku konferenciju o zdravstvenom turizmu i ove godine uspješno su organizirali Turistička zajednica Grada Crikvenice i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, a suorganizatori su bili Thalassotherapia Crikvenica i Poliklinika Terme Selce. Konferenciju su već tradicionalno podržali Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora i Grad Crikvenica. Uz brojne partnere ovogodišnje konferencije istaknuti su osobito Jadran d.d. Crikvenica, Zagreb City Hotels, LifeClass Terme Sveti Martin, Poslovni FM, te magazin Sensa.

Konferenciju o zdravstvenom turizmu održanu 12. i 13. studenog virtualni posjetitelji mogli su pratiti putem posebne mobilne event aplikacije, You Tube i Facebook kanala. Već u prva dva dana održavanja konferencija je ostvarila preko tri tisuće pregleda, a snimka će biti dostupna na internetskoj stranici konferencije www.ciht.com.hr.

Fokus ovogodišnje konferencije bio je usmjeren na to kako pandemija utječe na zdravstveni turizam, odnosno kakva je trenutačna situacija na tržištu, koje su nove prakse i prilike u sferi zdravstvenih putovanja, te na polju promocije i komunikacije, kao i što se može očekivati u budućnosti, odnosno u tzv. post-COVID razdoblju.

"Izrazito je važno preko ovakvih medunarodnih konferencija promovirati mogućnosti i kvalitetu zdravstvenog turizma Kvarnera, ali i cijele Hrvatske. Vjerujem da će u budućnosti zdravstveni turizam postati jedna od profitabilnijih grana turizma u Hrvatskoj”, istaknuo je profesor Ivan Đikić. "Drago nam je da je konferencija kroz ovakav način prezentacije izrasla izvan nacionalnih okvira, te da smo i konferenciju, ali i Crikvenicu kao destinaciju zdravlja, približili svijetu. Ono što smo znali, i što smo sada i potvrdili, je da je potrebno raditi na povezivanju na svim razinama, od nacionalne do lokalne, kako bi Hrvatska postala prepoznatljiva destinacija zdravstvenog turizma. Naglasak uvijek treba stavljati na kvalitetu zdravstvenih usluga, ali i na certificiranje zdravstvenih ustanova posebno u ovom COVID i post -COVID vremenu, što su naglasili brojni panelisti na CIHT-u. Također, dodatno treba raditi na brendiranju Hrvatske kao destinacije zdravstvenog turizma na što se trebaju onda nasloniti lokalni brendovi”, zaključila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice i s puno optimizma pozvala sve sudionike na devetu po redu CIHT konferenciju na Kvarner, u Crikvenicu 4. i 5. studenog, 2021. godine.

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Konferencija o zdravstvenom turizmu nikad pristupačnija javnosti

Osma po redu Crikvenica International Health Tourism konferencija…

Otključajte maksimalne potencijale svoje djece na RASTI Summitu

Naš je portal medijski pokrovitelj ove sjajne konferencije.…

Besplatna konferencija za mame poduzetnice

Pregršt zanimljivih tema ženske će poduzetnice moći pratiti…

Pročitajte i:

serum

Booster serum s hijaluronskom kiselinom - revolucija u svijetu kozmetike!

Francuska kozmetička kuća NovExpert u Wespa Space prezentirala nam je novo ruho Booster seruma s…

melvita

Melvita uoči Green Weeka predstavila veganske voćne kreme za ruke i balzame za usne!

Mirisna i voćna kozmetika Melvita pobrinut će se da vaša koža ove zime dobije svu…

loc

Zavirite u tajnovitu L'Occitane blagdansku tvornicu poklona

L'Occitane vas poziva na putovanje u srce prirode, u tajnovitu blagdansku tvornicu poklona u kojem…

prestigio

4 prijedloga elegantnih poklona za nadolazeće blagdane

Još se niste odlučili što pokloniti poslovnim partnerima, obitelji ili prijateljima za blagdane? Za sve…