Greška koju rade mnogi! Što to nikako ne smijemo staviti u spremnik za odlaganje papira?

dm poziva sve škole u Hrvatskoj da se do 9. ožujka 2020. uključe u eko akciju prikupljanja starog papira. Papir će se skupljati do 9. travnja 2020., a za one najvještije dm je osigurao i vrijedne nagrade u iznosu do 10.000 kuna

Bez obzira odvajate li otpad u vrećice za reciklažu ili stvari direktno stavljate u za to predviđene spremnike, važno je pravilno odraditi taj posao. Nemojte sabotirati vlastiti trud i kontaminirati cijeli spremnik samo zato što niste dovoljno informirani. Ponekad je bolje pojedini otpad odložiti u kantu miješanog otpada, nego ga krivo odvojiti. Znate li gdje se odlaže karton od mlijeka? Da, ovo je trik pitanje. Iako u samom nazivu obuhvaća riječ karton, nije ga dobro staviti u spremnik za papir. U spremnik za papir se obično skuplja papir i karton, no tetrapak u kojem dolazi mlijeko i druge slične tekućine napravljen je od plastificiranog papira i nije mu tamo mjesto. Zato sve vrste tetrapak ambalaže odvojite u spremnik za odvajanje plastične ambalaže. U spremnik za papir nemojte stavljati niti zamašćeni papir, fotopapir ili izrađene fotografije, ugljeni papir, indigo-papir ili bilo koji drugi papir s uključenom folijom ili plastikom. Zabranjene su i naljepnice, samoljepljive folije ili čak ostaci samoljepljivih tapeta.
Čak i kada imate u rukama predmet koji je dozvoljeno staviti u spremnik za papir, poput knjiga, bilježnica ili kataloga - dobro ga pregledajte. U slučaju da su listovi papira povezani spiralnim plastičnim ili metalnim uvezom odvojite ga od papira i odložite na za to predviđeno mjesto. Ne zaboravite u cijeli proces uključiti i svoje mališane. Što im prije razvrstavanje otpada postane svakodnevna navika, tim bolje za sve nas i zdravlje našeg planeta. Baš zato dm već devetu godinu zaredom provodi “dm Zeleni korak", eko akciju prikupljanja starog papira u kojoj sudjeluju osnovne škole iz svih krajeva Hrvatske.

Zainteresirane škole mogu se prijaviti za aktivno sudjelovanje svojih učenika u eko akciji “dm Zeleni korak" najkasnije do 9. ožujka 2020. do 23 sati i 59 minuta putem e-mail adrese info@zelenikorak.hr. Učenici škola koje se u roku prijave na akciju dm-a, prikupljat će stari papir u periodu od 10. ožujka do 9. travnja 2020. godine, a za one najvještije dm je osigurao i vrijedne nagrade u iznosu do 10.000 kuna.
Učenici tako, osim doprinosa čišćem planetu, mogu doprinijeti i nabavi opreme za svoje škole kako bi okruženje u kojemu uče i stasaju u ekološki odgovorne građane bilo što ugodnije i motivirajuće. Više o uvjetima prijave za akciju “Zeleni korak" pronađite na dm-ovoj internetskoj stranici.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Odgođena akcija dm Zeleni korak

Rekordni odaziv! Na devetu po redu eko akciju…

dm poziva osnovne škole da se uključe u 9. akciju dm Zeleni korak

U dm-ovoj akciji prikupljanja starog papira za recikliranje…

Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava dm predao donaciju vrijednu 18.750 kuna

dm-ova donacija Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava…

Pročitajte i:

Trenirajte kod kuće uz novi broj Men's Healtha

Poznati hrvatski treneri osmislili su 66 vježbi koje ćete moći odraditi bez utega i sprava

pretplata na elle magazin

Pretplatite se na Elle i uživajte u čitanju modnog magazina u sigurnosti svog doma!

U ovim teškim trenucima kada Hrvatsku pogađa korona kriza, a građani Zagreba suočili su se…

Stigao proljetni broj StoryGoumeta

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga…

elle

Novi ELLE vas poziva u svoj zeleni svijet!

Ekološki osviješteni dizajneri, buntovnička generacija Z i celebi koje od red carpeta više zanima green…