Festival svjetske književnosti 2016. – ozbiljno dobar festival!

Više od 100 autora iz 15 zemalja svijeta, od Bliskog istoka preko Europe do američkoga kontinenta, u 50 događanja u Zagrebu i Splitu

Međunarodna kulturna manifestacija Festival svjetske književnosti, koji već četvrtu godinu zaredom u organizaciji nakladničke kuće Fraktura predstavlja neke od najvažnijih glasova suvremene svjetske i domaće književne scene, ove će se godine održati od 4. do. 11. rujna u Zagrebu te od 5. do 10. rujna u Splitu s posebnim fokusom na talijanske autore.

U četvrtak 1. rujna u Talijanskome institutu za kulturu bit će otvorena izložba likovnih djela nastalih prema motivima književnih djela, a 3. rujna u Medijateci Francuskog instituta bit će postavljena L.I.R. (Livre In Room) - digitalna kabina, mjesto na kojem će posjetitelji moći osjetiti kako je to kada hologram čita iz omiljene knjige. Sam Festival otvorit će gostovanje velikana talijanske književnosti Claudija Magrisa.

Poznatim programima Tribini Razotkrivanje, okruglom stolu, razgovoru Pisac i njegov čitatelj, tribini za gimnazijalce, programu posvećenom stripu i filmskom programu pridružit će se i Dvostruki portret - razgovor domaćeg i stranog autora. Festival će ove godine ugostiti večer poezije s izraelskim pjesnicima, a 8. rujna sudjelovat će u svjetskom čitanju poezije Demokracija bez populizma.

Među gostima Festivala posebno se ističu Antonio Pennacchi, Ugo Volli, Paolo Cognetti, Giorgio Pressburger, Dragan Velikić, Muriel Barbery, Johanna Holmström, Adriana Altaras, Laurence Plazenet, Karl-Markus Gauß, Goran Vojnović, Dušan Šarotar, Péter Gárdos, Viktor Horváth i Rade Šerbedžija te neki od najčitanijih suvremenih strip-umjetnika Zerocalcare, Christian Durieux, Aleksandar Zograf i Igor Kordej.

Festival će se održavati u kinu Europa i Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu te u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Detaljan program možete pogledati na službenoj stranici Festivala http://fsk.hr/.

FSK 2016_cover_face

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Dan otvorenih vrata centra KNAP

Danas, 13. rujna, Centar kulture na Peščenici KNAP…

Upoznajte djecu s talijanskim futuristima

Muzej suvremene umjetnosti po prvi put predstavlja zagrebačkoj…

Mitska bića Hrvatske

U ponedjeljak, 13. kolovoza u 21 sat u…

11 umjetnika, 12 razglednica i 1 motiv

Danas u 20 sati u Klubu KIC, Preradovićeva…

Pročitajte i:

Trenirajte kod kuće uz novi broj Men's Healtha

Poznati hrvatski treneri osmislili su 66 vježbi koje ćete moći odraditi bez utega i sprava

pretplata na elle magazin

Pretplatite se na Elle i uživajte u čitanju modnog magazina u sigurnosti svog doma!

U ovim teškim trenucima kada Hrvatsku pogađa korona kriza, a građani Zagreba suočili su se…

Stigao proljetni broj StoryGoumeta

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga…

elle

Novi ELLE vas poziva u svoj zeleni svijet!

Ekološki osviješteni dizajneri, buntovnička generacija Z i celebi koje od red carpeta više zanima green…