studena

Budite prirodno Frajerice i Frajeri i reciklirajte!

Tamo gdje su vretenci, okoliš i voda su čisti. Stoga, Studena se odlučila u suradnji s Javnim ustanovama za zaštitu prirode Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije snažno poduprijeti očuvanje vretenaca pa u skladu s tim svoju vodu pakira u recikliranim bocama sa zanimljivim motivom vretenca

Oni su stariji od dinosaura, indikatori su očuvanja prirode, čistoće vode i biološke raznolikosti. Njihovo ime je vretenac, vilinski konjic, vodendjevojčica, a upravo je Plava vodendjevojčica samo jedna od 70 vrsta vretenaca koje nalazimo u Hrvatskoj. Gdje je okoliš zagađen, gdje je voda zagađena, vretenca nema. Kad negdje dođete i vidite vretence, možete se osjećati sigurno jer znate da je tu čisto i zdravo.

Voda je za Studenu osnovna sirovina za proizvodnju i sama esencija njihova poslovanja pa briga o podzemnim vodama i o održavanju okoliša, gdje nastaje, ujedno je i njihova dužnost i obaveza. Sve su to dovoljni razlozi zbog kojih se Studena odlučila u suradnji s Javnim ustanovama za zaštitu prirode Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije snažno poduprijeti očuvanje vretenaca te kroz projekt RIVERSIDE istraživati ove prekrasne letače. Osim pomoći u očuvanju vodendjevojčice, Studena je lansirala i prvu hrvatsku izvorsku vodu u 100% recikliranoj boci što je predstavlja najviši standard kružnog gospodarstva kad govorimo o plastičnim pakiranjima.

Područje Lipika, izloženo kroz povijest složenim geološkim zbivanjima, mjesto je nastanka zanimljivih i kompleksnih struktura različitog stijenja što doprinosi iznimnoj kvaliteti vode Studene. Studena nastaje u vodonosnim slojevima podno zelenih padina Pakračke Gore i obronaka Psunja, donoseći čistoću tog prirodnog podzemnog blaga koje će ostati u nasljedstvo generacijama iza njih. U Hrvatskoj poznajemo 70 vrsta vretenaca, a najviše se vrsta može pronaći u područjima gdje podzemno nastaju Studena i Lipički Studenac.

studena

‘Vretence u narodu još zovu vilinski leptir ili vilini konjici, što upućuje na to da su povezani s tom kulturom i tradicijom pričanja raznih mitova i legendi o životu uz rijeke u kojima su još nazivani grofovi, Regoči, a u principu predstavlja nešto lijepo, čisto i nevino’, pojašnjava Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u sklopu koje djeluje Posjetiteljski centar Dravska priča. ‘Gdje je okoliš zagađen, gdje je voda zagađena, vretenca nema. Kad negdje dođete i vidite vretence, možete se osjećati sigurno jer znate da je tu čisto i zdravo , govori dodajući kako im je Studena vrijedan partner u ovom projektu.vretenci

Kao jedni od vodećih proizvođača prirodnih voda i osvježavajućih napitaka svjesni su odgovornosti i zbog toga je briga o okolišu i održivom razvoju od iznimne važnosti za ovu kompaniju. Predstavljanje novih pakiranja u 100% recikliranim bocama u 0,5L formatima, idealan je povod za dodatnu pomoć prirodi kojoj prijeti onečišćenje, između ostalog, i plastikom. "Ako se naše boce “vrte u krug”, neće završiti u prirodi i ugroziti bioraznolikost i važne ekosustave o kojima svi ovisimo", poručila je brand managerica Studene Ivana Fočić.

Postupak dobivanja 100% reciklirana boce je zanimljiv tehnološki postupak koji kreće pravilnim zbrinjavanjem otpada. Plastika koja je zbrinuta na odgovarajući način, obrađuje se, čisti i usitnjava, melje i ponovno upotrebljava za proizvodnju plastičnih predmeta. Velika je odgovornost na proizvođačima, ali i na svima nama koji moramo odbaciti bacanje kao svakodnevni stil života, a prigrliti recikliranje.

Zato iz Studene poručuju da budete #prirodnoFrajeri i #prirodnoFrajerice i reciklirajte! A ako ne mislite reciklirati plastične boce, nemojte niti kupovati napitke u njima.

Tekst: Promo
Foto: Promo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

STORY PREDSTAVLJA chic dizajnerske komade koji će vas oduševiti

Budite u trendu uz pristupačne dizajnerske artikle, izrađene ekskluzivno za Story dizajnerski mjesec. Iskoristite jedinstvenu…

Uz LG-eve pametne perilice rublja više vremena imate za obitelj

Čuvaju i steriliziraju odjeću uz pomoć pare te su prilagođene današnjem načinu života

djeca u vrtiću

Djeca u ovom vrtiću od sada će udisati pročišćen zrak!

Stigla su vremena kada na pomisao boravka u zatvorenom prostoru razmišljamo o tome kako ga…

Story cover

Story dizajnerski paket – neodoljiva torbica BiteMyStyle by Zoran Aragović!

Novi broj lifestyle magazina Story, uz pregršt zanimljivih tema, donosi i pravu modnu poslasticu. Počinje…