Biciklijade udruge Srce Velebita u 2020.

Biciklijada Sveti Rok održat će se od 12. do 14. lipnja, dok je prava avantura, 15. Velebike Express, na rasporedu od 19. do 21. lipnja. Organizatori su pripremili i uzbudljiva događanja i za kraj kolovoza te sredinu rujna

Ljubav prema Velebitu, biciklizmu i Lici  urodili su idejom o biciklijadi koja je stoga i dobila naziv Srce Velebita. Od skromnih početaka u rujnu 2017. do danas, Udruga je povećala broj i raznovrstnost programa od kasnog proljeća do rane jeseni. Tijekom protekle četiri godine s gotovo 2000 sudionika, postala je prepoznatljiv sinonim za biciklističke ture iznimne ljepote i uvijek dobru zabavu.

Obzirom na raskošnu prirodu lovinačkog kraja s bezbroj izvora pitke vode, bistrim potocima, mirisnim livadama i jezerom podno moćnog Velebita i njegovih najviših vrhova, Svetog brda i Vaganskog vrha, svake godine organizatori urede jednu do dvije nove biciklističke staze raznih razina zahtjevnosti kako bi zadovoljili potrebe gostiju od obitelji s djecom do vrhunski spremnih biciklista i takmičara.

Sljedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, uz sve nužne mjere opreza i zaštite od COVID-19, ove godine prvo kreće biciklijada Sveti Rok MTB od 12.-14.06.2020.

U petak 12.06. predviđene su vođene bike & hike ture- na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice.

U subotu 13.06. su ponuđene tri vođene biciklističke ture:

  • premijerni 78 km dugački "majstorski ciklus" samo za vrhunski spremne bicikliste koji s pravom nosi ime Srce Velebita Epic;
  • 43 km srednje teške, ali tehnički zahtjevne staze koja nagrađuje veličanstvenim pogledima, stoga nazvana Winnetou (iz Like preko Velebita na more)
  • obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi preko livada i okolnih brežuljak uz bistre potoke imena River Deep Mountain High.

U nedjelju 14.6. u ponudi su:

Mile vode, 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima,

Hard, 55 km divljinom Velebita (MTB i gravel poslastica)

Zir i Suvajski bunari, 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove!

Za sve zaljubljenike Velebita, spreman je i 15. Velebike Express (19. – 21.6.)- bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom koja započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit.

Za sve koji krajem ljeta ne mogu bez velebitskih izazova, ove godine po prvi puta kreće Velebike Marathon (26. – 30.8.) - 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih maratonaca  Srca Velebita ulaze u povijest.

Kraj velebitske sezone već tradicionalno pripada biciklijadi i utrci Uspon na Tulove grede (11.-13.9.) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Sasvim nove trase utrke u odnosu na tri prethodne godine garantiraju i dosadašnjim natjecateljima nove i još veće izazove!

Više informacija, fotografije, GPX tragovi te prijavnice na: www.outdoorlab.hr

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Prva mala biciklijada Grada Zagreba

Pozivamo svu djecu na malu biciklijadu Grada Zagreba,…

Jesu li bicikli već uglancani?

Biciklijada promiče aktivniji i zdraviji način života i…

13. Ogulinski festival bajke čeka posjetitelje

Dođite i provedite tri nezaboravna dana s likovima…

Tag Heuer okupio brojne poznate na završnici 'Tour of Croatia' utrke

Iva Balaban, Marijana Mikulić, Tamara Garbajs, Tihana Harapin…

Pročitajte i:

Otkrivamo chefovsku zvijezdu na jesenskoj tajnoj večeri magazina StoryGourmet

Kuhar koji naizgled spaja nespojivo, odličan je opis za ovog vrhunskog chefa koji dolazi iz…

Ova nedjelja rezervirana je za Sensa dan!

Najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenome – Sensa Dan - održat će se…

Jeste li spremni na putovanje? Uživat će i djeca!

Svake nedjelje ide se na jedno gastro putovanje; ove je u planu Bosna i Hercegovina.…

Srce na tanjuru, ugostiteljstvo na respiratoru

Novi broj StoryGourmeta je u prodaji!