Hrvatski glazbeni zavod

BEETHOVENplus – festival koji ne smijete propustiti

I vi možete pomoći obnovi Hrvatskog glazbenog zavoda, stradalog u potresu 22. ožujka!

Generacije glazbenika stasale su u Gundulićevoj 6 dok je Muzička akademija bila podstanar u zgradi Hrvatskog glazbenog zavoda. Mnogi od njih, sada vrsni umjetnici cijenjeni u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta, traže načina da pomognu obnovi zgrade i najljepše koncertne dvorane stradale u potresu.

Violončelistica Kajana Pačko koja od 2015. predaje na Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” u Leipzigu pokrenula je već drugu akciju za obnovu HGZ-a. Nakon uspješnog online koncerta na kojem su uz nju nastupali pijanistica Martina Filjak i gitarist Petrit Çeku na kojem je Rotary E-klub Hrvatska skupio značajna sredstva za obnovu HGZ-a, Kajana Pačko se primila organizacije i umjetničkog ravnateljstva donatorskog festivala BEETHOVENplus.

Festival BEETHOVENplus ima dvije misije: obilježavanje 250 godina od rođenja glazbenog genija i prikupljanje sredstva za obnovu zgrade, a publika će u tom vrhunskom događaju moći uživati na dva načina - u dvorani i online. Sukladno epidemiološkim mjerama u Velikoj dvorani biti postavljena sjedeća mjesta, na ulazu će biti osigurani dezinficijensi i mjerenje temperature te popisivanje posjetitelja.

Festival okuplja vrhunske umjetnike te mlade glazbene nade, a priprema se i poseban program za djecu od 5 - 12 godina "Dobro jutro, gospodine Beethoven!" koji će najmlađima približiti lik i djelo glasovitog skladatelja. Svečano otvaranje je 14. rujna koncertom na kojem će Festivalskim orkestrom ravnati maestro Ivan Repušić i nastupiti pijanistica Martina Filjak. Do 24. rujna na pozornici u HGZ-u publiku će svojim izvedbama oduševljavati Papandopulo kvartetPetrit ÇekuKrešimir StražanacDanijel DetoniZita DraušnikNadia Varga ModrićVid VeljakDora IvekovićBranimir PustičkiPetra GilmingLatica AnićKrešimir StarčevićKajana PačkoGlazbaonica ljubavIvan KrpanMartin KrpanKlavirski trio EusebiusGlazbena škola Pavla Markovca i Zagrebački puhački trio. Za live streaming koncerata brinut će se Marko PletikosaPero Mihojević i Tomislav Felbar.

“Malo je reći da smo zahvalni Kajani Pačko i svim umjetnicima koji daruju svoje izvedbe! Nevolje koje su pogodile HGZ - od prekida rada zbog pandemije, preko potresa pa sve do poplave koja je uništila podrumske prostorije u kojima se čuvao arhiv, izazvale su veliku krizu, nezapamćenu u gotovo 200 godina postojanja naše udruge. Umjetnici nam svojom plemenitošću daju snagu da nastavimo dalje i ne posustanemo." - kaže predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.

Ulaznice za festival BEETHOVENplus po cijenama od 40 -100 kn kupuju se na blagajni HGZ-a i online od 7. rujna, a sve detalje možete pratiti na https://www.hgz.hr/novosti/beethovenplus/ i na https://www.facebook.com/Hrvatski-glazbeni-zavod.

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Ekskluzivno! Stručnjaci zabrinuti za psihičko stanje djece u Zagrebu. Evo što slijedi na jesen...

Regresija u ponašanju, burne emocionalne reakcije, povlačenje u…

strah od potresa

Zagreb se opet tresao! Kako biti podrška djetetu u nošenju sa strahom od potresa?

Novo podrhtavanje tla u Zagrebu aktualiziralo je stare…

Poznati brend pomaže u potresu stradalom Hrvatskom glazbenom zavodu

Od svakog prodanog para cipela tijekom ovog tjedna…

Pročitajte i:

Otkrivamo chefovsku zvijezdu na jesenskoj tajnoj večeri magazina StoryGourmet

Kuhar koji naizgled spaja nespojivo, odličan je opis za ovog vrhunskog chefa koji dolazi iz…

Ova nedjelja rezervirana je za Sensa dan!

Najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenome – Sensa Dan - održat će se…

Jeste li spremni na putovanje? Uživat će i djeca!

Svake nedjelje ide se na jedno gastro putovanje; ove je u planu Bosna i Hercegovina.…

Srce na tanjuru, ugostiteljstvo na respiratoru

Novi broj StoryGourmeta je u prodaji!