Usprkos napretku medicine uvijek se nanovo vraćamo prirodnim izvorima zdravlja poput prirodne mineralne vode Donat Mg koja može pomoći ublažiti brojne zdravstvene tegobe

Kako i gdje nastaje Donat Mg?

Donat Mg je po svom sastavu prema svjetskim mjerilima izuzetna prirodna mineralna voda. Ovaj prirodni biser nastaje u dubinama od 280 do 600 m tako što voda rastapa kamenje bogato magnezijem, kalcijem, sulfatima, hidrogenkarbonatima i cijelim nizom elemenata nužnih za pravilno djelovanje procesa obnove u organizmu. Ovu vodu prate velike količine slobodne ugljikove kiseline.

Za Donat Mg svojstvena je vrlo visoka mineralizacija, više od 13 g otopljenih mineralnih tvari na litru, a od toga je samo magnezija više od 1000 mg/l, kalcija oko 350 mg/l, a sadrži i mnoge druge elemente i kemijske spojeve koji su korisni za zdravlje. Svojstveno je da sadrži i jako malo kuhinjske soli. Donat Mg je kiselica ili kiseljak, što znači da na izvoru sadrži više od 1000 mg vlastitoga C02/l koji djeluje kao prirodni konzervans.

S obzirom na starost, ovu vodu uvrštavamo u stare ponornice meteorskog porijekla. Prosječna starost mineralne vode Donat Mg, izmjerena metodom 13 C bila bi približno 8000 godina. Utjecaj pića i inhalacije Donata Mg na zdravlje dobro je ispitan.

Zbog svoga jedinstvenog kemijskog sastava, fizičkih osobina, balneoloških iskustava i medicinskih saznanja, ova se voda upotrebljava u terapeutske i preventivne svrhe. Ona spada u skupinu prirodnih mineralnih voda koje olakšavaju ili sprječavaju određene bolesti. Na svijetu postoji mnogo prirodnih mineralnih voda koje blagotvorno utječu na zdravlje, a Donat Mg je jedinstvena prirodna mineralna voda koju u tu svrhu smijemo piti cijeli život.

Donat Mg se preporučuje:

  • kod žgaravice

  • kod želučanih i problema sa žuči

  • kod zatvora

  • kod problema srčanog ritma

  • kod problema grčeva u mišićima

  • kod stresa - za opuštanje i smirenje

  • kod depresije

  • kod glavobolja

Prednosti Donata Mg nad drugim proizvodima

 Magnezij je otopljen u mineralnoj vodi Donat Mg tako da je kao takav odmah dostupan organizmu na usvajanje. Kiselice su dobre i stoga što su elementi koje tijelo treba usvojiti, ionizirani, što znači da su električno aktivni i tako se lakše uključuju u biokemijske reakcije našeg tijela.

Prirodna mineralna voda Donat Mg je nenadoknadiv pokretač metabolizma i stoga je preporučljivo piti je cijeli život. Nježno potiče metabolizam i kod zdravih ljudi koji ne pate od pomanjkanja magnezija i nisu bolesni.

Donat Mg ne smiju piti:

  • bolesnici na dijalizi

  • bolesnici s većim oštećenjima bubrega (bubrežna insuficijencija).