Dokazano je kako je konzumacijom Donata Mg lakše regulirati povišen šećer u krvi kod osoba s dijabetesom

Godine 1986. na 2. europskom kongresu o magneziju u Stockholmu predstavljeni su rezultati istraživanja o utjecaju šesnaestodnevnog pijenja Donata Mg (7 dl na dan) na koncentraciju magnezija i razinu krvnoga šećera, kolesterola i mokraćne kiseline kod osoba koje pate od dijabetesa, onih koji pate od čira i kod kontrolne skupine zdravih ispitanika.

Pozitivni rezultati istraživanja

 Niže koncentracije magnezija kod dijabetičara i čiraša se nakon pijenja Donata Mg statististički vrlo podižu. Također je statistički veliki bio i pad krvnoga šećera kod osoba sa dijabetesom, te je dvanaestoro bolesnika od njih sedamdeset dobilo sniženu terapiju lijekovima za dijabetes. Kolesterol se nakon pijenja vode značajno smanjio s prosječne vrijednosti od 7,19 na 5,96 mmol/l. Smanjila se također i razina mokraćne kiseline.

Mnogi dijabetičari imaju hipertenziju, odnosno povišeni krvni tlak, neki probleme sa srcem i upotrebljavaju diuretike koji povećavaju izlučivanje kalija i magnezija. Zato je kod dijabetičara i hipertoničara često prisutno pomanjkanje magnezija.

Američko dijabetičarsko društvo je u svojim smjernicama dalo mišljenje da pomanjkanje magnezija i nekih drugih elemenata nastupa češće kod dijabetičara nego kod zdravih ljudi. Raspoloživi podaci govore u prilog tome da preventivno uzimanje magnezija sprječava komplikacije.

Kod brige za što zdraviju prehranu, za idealnu tjelesnu težinu i mnogo kretanja, Donat Mg je izvrsna dopuna koja pomaže boljem kontroliranju bolesti.

Kako se pije Donat Mg?

 Donat Mg sadrži više od 1000 mg magnezija u jednoj litri. Pijemo ga mlakog od 1 do 2 dl ujutro na tašte i prije svakog obroka.