Donat Mg tijekom dijete neutralizira nastale kiseline, nadomješta izgubljene minerale istodobno potiče izbacivanje vode i stolice

Zdrava, uravnotežena prehrana čuva tjelesno i duševno zdravlje te omogućava da ostanemo vitalni i u starosti. Takva prehrana sadrži energetske (bjelančevine, ugljikohidrate, masti) i neenergetske (minerale, vitamine, vlakana) tvari u takvim količinama i omjerima koji su dovoljni za pravilno djelovanje svih tjelesnih funkcija.

Osobitosti prehrane modernog čovjeka

 Prehrana modernog čovjeka sadrži previše masti i premalo žitarica, povrća i voća, a često je i preslana. Također, konzumiramo puno alkohola, jedemo previše bijelog kruha i masnog mesa koje najčešće pržimo i pečemo. Često izostavljamo doručke. Većina ljudi jede premalo sirovog povrća i voća. Posljedica takve prehrane i nedovoljne tjelesne aktivnosti su prevelika tjelesna težina, sklonost ka nastanku ateroskleroze, dijabetesa i raka. Problem je pretilost koja pogađa sve veći broj ljudi, ali i djece.

Mršavljenja se obično prihvaćamo na svoju ruku, najčešće s neuspješnim rezultatima, a kilograme izgubljene uz veliki napor brzo dobijamo natrag.

Dobri se programi mršavljenja temelje na:

  • pravilnom izboru i pripremi namirnica

  • brizi za redovitu stolicu

  • značajnoj promjeni svojih prehrambenih navika

  • povećanju fizičke aktivnosti

Kako Donat Mg pomaže pri mršavljenju?

 Pri mršavljenju je izrazito važno piti dovoljno vode. Masti i bjelančevine se mršavljenjem razgrađuju u kiseline, pri čemu gubimo i minerale. Donat Mg neutralizira nastale kiseline, nadomješta izgubljene minerale istodobno potiče izbacivanje vode i stolice. Neki medicinski vođeni programi mršavljenja preporučuju gubitak kilograma uz ispijanje Donata Mg što se zatim preporučuje nastaviti i pijenjem iste vode i kod kuće.

Naravno, uključimo li i tjelesnu aktivnost u proces mršavljenja povećat ćemo tjelesnu izdržljivost, mišićnu masu, uravnotežiti krvni tlak, sniziti razinu lipida i glukoze u krvi te se osjećati bolje i optimističnije.

Voda koju mogu piti i trudnice i dojilje

Mineralna voda Donat Mg sadrži male količine kuhinjske soli i zato ne uzrokuje oticanje nogu u trudnoći. Slobodno je mogu piti trudnice i dojilje jer opskrbljuje organizam važnim mineralom magnezijem.

Za više informacija pogledajte: www.donatmg.net