Društvene igre mogu pomoći djetetu da nauči raspolagati novcima, ali i u veselju i zabavi provodi vrijeme sa svojom obitelji

Jedan od oblika učenja djeteta o odnosu prema novcu može biti preko društvenih igara od kojih dijete ima višestruke koristi. Monopoly šašavi bankomat ili Monopoly junior proizvodi su za najmlađe (5+) iz velike obitelji Monopoly društvenih igara. Ideja Monopolyja, najpopularnije društvene igre u cijelome svijetu, jest da se nauči trgovati posjedima i, naravno, pobijedi kao najbogatiji igrač na kraju igre.

Obitelj na okupu uz zabavnu i poučnu igru

No, igra je dobro sredstvo, osim za zabavu svih ukućana, da djeca vide na koji se način roditelji odnose prema novcu, kako će oni kupovati i snaći se u tome (hoće li pri tome planirati ili će kupovati što god mogu). To je i prigoda da se obitelj međusobno poveže, ima novu temu za razgovor.

Nakon igre može se razgovarati o tome je li realno kupovati na ovaj način, odnosno povezati maštu i realnost sa zaključkom da većina nas može uživati u dvorcima i sličnom samo u igri. Iskustvo igranja takve igre i razgovor nakon toga može djetetu pomoći da lakše razumije zašto ne može imati sve igračke koje poželi.

Tatjana Gjurković, dipl. psiholog, certificirani terapeut igrom